O nouă sărbătoare națională așteaptă semnătura lui Iohannis

303
O nouă sărbătoare națională așteaptă semnătura lui Iohannis - cumpotrivimcelemaipopularefeluri-1553776742.jpg

Articole recomandate

Potrivit unui act normativ votat deja de Camera Deputaților, care este for decizional, va fi o zi când românii se vor bucura de vinurile noastre, dar și de bucatele tradiționale, scrie romaniatv.net


Este vorba de Ziua națională a gastronomiei și vinului românești, care, conform proiectului de act normativ votat de deputați, va fi sărbătorită în prima duminică a lunii octombrie. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitoriul Oficial.


Inițiatorii doresc instituirea acestei sărbători pentru a celebra bogăția de gusturi și tradiții din țara noastră și pentru a aduce un plus imaginii României și a turismului autohton. "Bucatele și vinurile românești sunt un cumul de tradiții care încântă simțurile și cuceresc tot mai mulți admiratori și care pot deveni cartea de vizită a țării noastre", consideră aceștia.

În această zi, autoritățile publice centrale și cele locale vor putea organiza diverse manifestări cu caracter social sau științific destinate promovării acestei sărbători, și anume pentru a promova obiceiurile și produsele culinare tradiționale, dar și vinul românesc. Această zi ar putea deveni zi de sărbătoare națională, dar nu și zi liberă pentru salariați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2664 secunde