O nouă minivacanță pentru români! De câte zile libere s-ar putea bucura angajații, de Crăciun

772
O nouă minivacanță pentru români! De câte zile libere s-ar putea bucura angajații, de Crăciun - bugetarizilelibereminivacanta327-1574163193.jpg

Articole recomandate

Sărbătorile vin, iar vacanța se prelungește! Anul acesta, bugetarii ar putea primi din partea "Moșului" o minivacanță de cinci zile în perioada sărbătorilor de iarnă! Această decizie ar putea fi luată datorită faptului că prima și a doua zi de Crăciun, zile declarate libere conform Codului Muncii, vor pica miercuri, respectiv joi.


Guvernul ar putea lua decizia de a acorda o nouă zi liberă angajaților de la stat - 27 decembrie, care va pica în ziua de vineri. Dacă luăm în calcul și weekedul, bugetarii vor avea parte de o minivacanță de 5 zile anul acesta. Cu alte cuvinte, bugetarii vor avea liber de miercuri până duminică.


O veste mai puțin bună o reprezintă posibilitatea ca ziua liberă de 27 decembrie să fie recuperată, fie prin prelungirea programului de lucru, fie într-o zi de sâmbătă.

Din păcate, angajații care lucrează în unități sanitate și unități de alimentație publică, dar și cei a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza importanței procesului de producție sau specificului activității, nu se vor putea bucura de această minivacanță, scrie divahair.ro.

Acestor salariați li se vor acorda compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă acest lucru nu este posibil din motive justificate, atunci salariații trebuie să beneficieze de un spor de minimum 100% din salariul de bază.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2334 secunde