O nouă minivacanţă de Paște, cu restricţii, pe litoral. „Petrecerile nu sunt permise!”

1026
O nouă minivacanţă de Paște, cu restricţii, pe litoral. „Petrecerile nu sunt permise!” - jos-1619113242.jpg

Articole de la același autor

Judeţul Constanţa se pregăteşte pentru o nouă minivacanţă de Paște cu restricţii şi reguli stricte atât pentru agenţii economici, cât şi pentru turişti şi petrecăreţi. Deşi începând de vineri, 23 aprilie, sunt ridicate restricţiile de week-end în toate localităţile de pe litoral, în afară de Costineşti, petrecerile de noapte vor fi în continuare interzise, iar masca rămâne obligatorie chiar şi în aer liber, inclusiv pe plajă.

Autorităţile au decis ca litoralul să se deschidă de la 1 Mai, cu condiţia ca hotelurile şi pensiunile să fie ocupate numai 70% din capacitate. La nivel judeţean, se aşteaptă un aflux destul de mare de turişti, mai ales că vremea se anunţă frumoasă şi caldă. „Vor fi menţinute restricţiile pe care le avem în cursul săptămânii, cu orar de funcţionare până la ora 21.00 pentru magazine şi circulaţie liberă până la ora 22.00. De asemenea, terasele vor rămâne deschise până la ora 22.00. Circulaţia va fi permisă în noaptea de Înviere până la ora 5.00, dar numai pentru motive religioase. În rest, aşteptăm ca de obicei de 1 Mai, un număr mare de turişti şi ceva valori de trafic mai ridicate, dar nu este o situaţie care să pună probleme deosebite sau noi organelor de păstrare a siguranţei şi ordinii publice”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

În noaptea de Înviere, cei care merg la biserică pentru a participa la slujba religioasă şi pentru a lua Lumina sfântă nu vor trebui să completeze declaraţie pe proprie răspundere. Însă tineretul va trebui să amâne distracţia din cluburi, aşa cum făcea de Paște, în anii trecuţi. „Din păcate, petrecerile nu sunt permise indiferent dacă le numim petreceri, evenimente, seri în club sau altfel. Terasele vor funcţiona până la ora 22.00, dacă va fi şi soare, avem mare, plajele sunt mai largi, deci condiţii pentru a ne relaxa şi a ne simţi bine există suficiente”, a mai spus prefectul Silviu Coşa.

Speranţe pentru relaxare de 1 iunie

De altfel şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că rămân valabile restricţiile legate de organizarea de petreceri şi evenimente. „Petrecerile din cluburi sunt, în această perioadă, restricţionate. Ştim pentru ce este permisă deplasarea în noaptea de Înviere, iar cluburile nu vor fi deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment, nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a subliniat Lucian Bode.

Premierul Florin Cîţu a anunţat chiar în cursul zilei de joi, 22 aprilie, după prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie, că deja se lucrează la un set de reguli ce vor înlocui restricţiile. „1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru, dacă avem aproape 35% din populaţia care trebuie să fie vaccinată. Deci, depinde de noi”, a transmis premierul Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2978 secunde