O nouă creşă, la Constanţa. Chirie de 5.000 de euro pentru 465 metri pătraţi

1538

Articole de la același autor

Părinţii constănţeni care nu au prins un loc în creşă pentru copilaşi ar putea avea la dispoziţie o unitate nouă, de stat, începând din această toamnă. Primăria intenţionează să închirieze un spaţiu de aproximativ 460 mp, cu 5.000 de euro pe lună, pentru a-l amenaja în creşă.

Consilierii locali votează, marţi, 31 august, un proiect de hotărâre privind închirierea unui spaţiu cu destinaţia creşă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa. Propunerea aparţine şefului DGAS, Monica Poptile, în contextul crizei de locuri în creşele din Constanţa, ca urmare a lucrărilor de reabilitare în mai multe unităţi. De asemenea, creşa „Licurici”, care funcţiona pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 16, a fost închisă în primăvara acestuia un, după ce proprietarii clădirii au sistat contractul de închiriere încheiat cu autorităţile locale.

În prezent, capacitatea creşelor constănţene este de doar 300 de locuri. 80 de locuri sunt la Creşa nr. 1, de pe strada Adamclisi nr. 1, care până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi mansardare, funcţionează în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 6 „Nicolae Titulescu”, 60 de locuri la Creşa nr. 2, de pe aleea Mălinului nr. 4, care, până la finalizarea lucrărilor funcţionează în clădirea de pe strada Poporului nr. 25, 80 de locuri la Creşa nr. 13, de pe aleea Pelicanului nr. 3, blocul AV29, şi 80 de locuri la Creşa nr. 18, de pe aleea Cutezătorilor nr. 7, blocul D.

Potrivit directorului DGAS, din cele 300 de locuri au rămas ulterior disponibile, doar 215. 85 de copii au fost reînscrişi în unităţi, pentru că nu împlinesc trei ani până la 13 septembrie 2021. „Au fost depuse 566 de cereri de înscriere, din care 364 în prima zi, cele 215 de locuri disponibile fiind prea puţine pentru necesităţile părinţilor încadraţi în muncă şi care doar în acest mod îşi pot rezolva o problemă de îngrijire specializată în condiţii de dezvoltare armonioasă a copiilor pe timpul cât aceştia sunt ocupaţi”, explică Monica Poptile.

Două oferte respinse

În aceste condiţii, DGAS a publicat anunţ pentru a solicita oferte pentru închirierea unui imobil. Au fost depuse trei oferte. Pentru un imobil de 305 metri pătraţi, cu 107 metri pătraţi de pod şi curte interioară de 74 metri pătraţi, s-a solicitat o chirie de 12 euro/mp/lună. Pentru un alt imobil, de 395 mp, s-a solicitat o chirie de 6.000 euro pe lună, iar, pentru un imobil de 465 mp, 5.000 de euro. În urma vizionării, s-a constatat că primele două imobile nu se pretau pentru activitatea de creşă, iar investiţiile pentru modificări ar fi fost foarte mari. „Imobilul situat pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 50 a fost conceput şi construit pentru activităţi specifice de grădiniţă sau creşă, compartimentat pe nuclee educaţionale, iar, în urma recomandărilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, se vor face modificări minime necesare obţinerii autorizaţiilor de funcţionare, acestea fiind asigurate de proprietar”, explică Monica Poptile. Chiria propusă, de 5.000 de euro pe lună, ar urma să fie negociată.

Rămâne de văzut dacă şi consilierii locali vor fi de acord cu directorul DGAS şi dacă vor aproba proiectul de hotărâre în şedinţa de săptămâna viitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3152 secunde