O nouă avertizare de la meteorologi: rafale puternice de vânt în următoarele ore şi la noapte, la Constanţa

204
O nouă avertizare de la meteorologi: rafale puternice de vânt în următoarele ore şi la noapte, la Constanţa - vant-1642423132.jpg
ANM a emis o avertizare meteorologică de vânt puternic pentru toată ţara, luni după-amiază şi noapte, 17 ianuarie, până marţi dimineaţă, 18 ianuarie, la ora 8.

Potrivit meteorologilor, din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80...110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55...65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

În judeţul Constanţa, rafalele vor persista şi marţi, 18 ianuarie, pe timpul zilei, până la ora 20. Conform prognozei, pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

Pagina a fost generata in 0.2752 secunde