O mie de tineri cu diplome în buzunar au devenit șomeri

244
O mie de tineri cu diplome în buzunar au devenit șomeri - omiedetineri1-1567631161.jpg

Articole de la același autor

În jur de o mie de tineri care și-au finalizat vara aceasta studiile liceale, postliceale sau universitare și nu și-au găsit un loc de muncă, primesc acum indemnizație de șomaj de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța. Banii îi vor primi, însă, doar pentru o perioadă de șase luni, timp în care au ocazia de a participa la diverse cursuri de formare profesională.


În cazul în care se vor angaja, ei vor beneficia de o primă de inserție de 1.500 de lei. În plus, șomerii înregistrați la AJOFM de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării la agenție, beneficiază de o primă de activare în valoare de o mie de lei. Această primă de activare se acordă în două tranșe: prima tranșă, de 500 de lei, la data angajării, iar a doua tranșă, de 500 de lei, după trei luni de la angajare.


Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad  a declarat că absolvenții instituțiilor de învățământ care s-au înregistrat în evidența AJOFM ca persoane în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilitățile financiare amintite.


La acest moment, indemnizația de șomaj pentru absolvenți reprezintă o sumă fixă lunară, acordată pe o perioadă de șase luni, în cuantum de 250 lei. Nu pot beneficia de indemnizația de șomaj absolvenții care la momentul solicitării acestui drept au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/ sau acreditate, după caz, în condițiile legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Iulie 2019
Stire din Social : Bucătarii, la mare căutare
Pagina a fost generata in 0.7786 secunde