O mână de ajutor pentru copiii și familiile sărace. Pachet minim de servicii, cu asistență medicală și educație

172
O mână de ajutor pentru copiii  și familiile sărace.  Pachet minim de servicii,  cu asistență medicală și educație - omanadeajutor-1467638731.jpg
Copiii din familiile sărmane de la țară primesc o mână de ajutor din partea UNICEF. Organizația a lan-sat un pachet de servicii pentru copii și familiile lor. Acesta ar putea fi extins la nivel național, cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Concret, pachetul cuprinde o serie de servicii în domeniul sănătății, protecției sociale și educației care pot fi acordate la nivelul comunității, având un caracter universal. Și, deși poate fi accesat de orice familie, acesta vizează în special copiii cei mai vulnerabili și familiile lor.

Pachetul minim de servicii prevede, în același timp, o componentă puternică de prevenție. Este vorba despre necesitatea de a asigura, în fiecare localitate, cel puțin un asistent social, un asistent medical comunitar și un consilier școlar, care, în strânsă colaborare, pot stabili nevoile pe care le au copiii vulnerabili și familiile lor, în funcție de acestea urmând să fie acordate ulterior serviciile. Pentru rezultate optime, cei trei profesioniști colaborează îndeaproape și cu reprezentanții primăriei, ai ONG-urilor, dar și cu alți parteneri din comunitate.

"Serviciile comunitare integrate reprezintă o acțiune interministerială pentru acest Guvern, ca parte a Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei și a Strategiei Naționale pentru Incluziune Socială și Reducerea Sărăciei. Această acțiune este gândită cu și pentru oamenii din comunitate, pentru a putea preveni și ameliora ansamblul vulnerabilităților la nivel individual, al familiei și al întregii comunități", precizează Dragoș Pîslaru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : UNICEF luptă împotriva violenței
Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Spune "Stop" Violenței!
Pagina a fost generata in 0.5357 secunde