O localitate din România a fost declarată cea mai poluată din Europa

334
O localitate din România a fost declarată cea mai poluată din Europa - poluare-1544555839.jpg

Articole recomandate

România este o țară poluată, unde chiar și localitățile mici sunt afectate. O situație dramatică a fost în localitatea Blejoi din Prahova, în ziua de 4 decembrie.


Potrivit Worlds Air Pollution, la momentul indicat, comuna Blejoi era pe primul loc în topul celor mai poluate localități din Europa la indicatorul PM 10 – pulberi în suspesie.


Conform APM Prahova, în condițiile în care valoarea medie zilnică pentru indicatorul PM 10 este, la Blejoi, de 50 micrograme pe metru cub (ug/mc), în data de 1 decembrie, acest indicator a fost de 59,2. În următoarele două zile, indicatorul a ajuns la valori aproape duble față de o zi "normală": 95,63 ug/mc în 2 decembrie și 95,54 ug/mc în 3 decembrie.


În ziua de 4 decembrie, când harta mondială arăta cote alarmante ale pulberilor în suspensie, aparatul de măsurare de la Blejoi s-a defectat la ora 06.00, fiind repus în funcțiune la ora 14.00.


Pulberile în suspensie sunt microparticule care intră în plămâni și îmbolnăvesc, încet, dar sigur, aparatul respirator, potrivit businessmagazin.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8889 secunde