O asistentă a murit la câteva zile după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus

Luni, 24 August 2020, 11:45
237
O asistentă din Prahova care era infectată cu noul coronavirus a decedat, femeia a cărei stare de sănătate s-a deteriorat rapid fiind transferată la o unitate sanitară din Medgidia din lipsa locurilor disponibile în Prahova la ATI.


Decesul asistentei medicale în vârstă de 50 de ani a fost anunțat duminică după amiază de către autoritățile din județ. Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, inițial femeia s-a prezentat pentru evaluare medicală din cauza unei alte simptomatologii, ea suferind de asemenea de obezitate și diabet iar acest context i s-a făcut și testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.


"Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2" precizează autoritățile județene, potrivit stirileprotv.ro.


De la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus un medic, cinci asistente, trei ambulanțieri, un operator registrator de urgență și trei angajați din rândul personalului TESA de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost diagnosticați cu COVID-19.


Dintre aceștia, un medic, un asistent medical și un ambulanțier sunt internați iar patru șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate se află în izolare.


Imagine ilustrativă


Pagina a fost generata in 0.4171 secunde