Protest la Constanța

"Nu transformați parcul Tăbăcărie în bâlci!"

8290
6
r Constănțenii cer păstrarea parcului ca "o oază de liniște, o insulă de verdeață într-o mare de betoane"

Constănțenii s-au săturat să asiste inerți la distrugerea orașului, la invazia betoanelor și transformarea spațiilor verzi și a parcurilor în zone de făcut bani pentru anumiți oportuniști. Pe rând, locuitorii municipiului Constanța încep să capete curaj și să se revolte împotriva autorităților locale care emit autorizații de construcție la limita legalității și care permit astfel distrugerea orașului.

În premieră, sâmbătă, la Constanța, în parcul Tăbăcărie, un constănțean a reușit să strângă câteva sute de oameni, în cadrul unui protest împotriva distrugerii parcului. Intitulată "Calul Troian paște iarbă în parcul Tăbăcărie", acțiunea a durat aproximativ o oră și jumătate, a fost pașnică și s-a încheiat cu semnarea unei petiții adresată Primăriei Constanța pen-tru salvarea parcului Tăbăcărie.

"Această acțiune de protest este față de atribuirea de către primărie a unei mari suprafețe din parcul Tăbăcărie unor ONG-uri agreate de primărie, pentru crearea unor așa-zise evenimente pe toată perioada verii, față de planul de transformare a parcului Tăbăcărie într-un parc de distracție, precum și față de nestabilirea, până la această dată, a Registrului spațiilor verzi la nivelul municipiului Constanța", a declarat avocatul Cristian Ion, organizatorul protestului.

"Nu vrem transformarea parcului în talcioc, târg sau loc pentru concerte!"

Potrivit acestuia, parcul Tăbăcărie, mai exact ce a rămas din el neciuntit de interesele comerciale, "este și trebuie să rămână o oază de liniște într-un oraș tumultuos, o insulă de verdeață într-o mare de betoane".

"Nu vom accepta transformarea lui în parc de distracții, în cinematograf, în talcioc, în târg sau în loc pentru concerte! Este irațional să transformi o oază de verdeață în cinematograf în aer liber, câtă vreme, în același parc, la 200 - 300 de metri distanță, există o grădină de vară lăsată în paragină de autoritățile locale, care ar putea fi folosită pentru proiecții video, concerte, spectacole, câtă vreme în același parc a fost ridicat un imens City Park Mall cu multe săli de cinema, cu spații largi care pot fi puse la dispoziție pentru diverse evenimente. Chiar aceasta a fost ideea edificării acestui mall: ca un centru comercial, cultural, de socializare", a explicat constănțeanul.

Evenimente organizate de ONG-iștii primăriei

Alături de acesta, mulți alți constănțeni consideră o idee proastă îngrădirea unei porțiuni a parcului, unde se organizează diferite evenimente, dar unde au loc și activități comerciale.

"Suntem convinși că vor exista persoane încântate de evenimentele organizate de ONG-iștii primăriei în parc, care vor fi seduse de ideea de a se tolăni în hamac, dar aceștia trebuie să înțeleagă că ei au unde să vizioneze filme, au unde să meargă la concerte, să se dea în tiribombe, să se plimbe cu titicarul, nimic nu-i împiedică să vină cu hamacul propriu și să se relaxeze în parc. Noi, ceilalți, care ne dorim un parc liniștit, îngrijit, neîngrădit, fără corturi, fără construcții, cât mai aproape de natură, nu mai avem unde merge pentru a ne recrea! Parcul ne aparține tuturor, nu aparține nici primarului, nici prietenilor săi ONG-iști. Și, până la urmă ok, organizezi un eveniment de o zi, două, dar musafirul care vine, mai și pleacă. Musafirul acesta ONG-ist însă a venit cu tot cu mobilă și nu se mai dă dus… Vrei, nu vrei, dacă te vei plimba vara aceasta prin parcul Tăbăcărie, vei fi nevoit să-i vezi catrafusele înșirate cu prost-gust prin copaci și pe iarbă, să dai cu nasul de gardul pe care l-a «plantat» în parc și să participi masiv, fără să-ți dorești neapărat, la «extraordinarele» evenimente organizate", a mai spus avocatul Cristian Ion.

La final, participanții la protest au semnat o petiție care va fi înaintată primarului Decebal Făgădău, pentru a-i aduce acestuia la cunoștință de dorințele a numeroși constănțeni. 

Comentează știrea

Cetateanul turmentat(de 12 ani in coma)
11 iulie 2016
Vrem...

"Vrem parcuri!Vrem un oras curat !Vrem...!" .Toti vrem ,dar cand avem sansa sa schimbam ceva in acest oras,facem pasul inapoi.De ce?Ptr ca majoritatea covarsitoare a acestui oras este formata din asistati sociali.Mai pe romaneste niste putori ordinare fara caracter , care se lasa cumparate pe un pui congelat,1 kg de zahar si 1 l de ulei.(Ceausescu daca era baiat destept va cumpara mai ieftin, pe un "tacâm").De 12-13 ani va pacaleste gasca lui Mazare,Stroe si Fagadau cu asa ceva?Este adevarat? Cine a votat PSD si Fagadau? Tiganii care reprezinta 1-2 %,membrii de partid(impreuna cu familia) 5-6 % ,iar restul de 30-35% reprezinta asistatilor sociali cu caractere de bronz, a resemnatilor mioritici. PS.Domn avocat Cristian Ion, nu este irational sa lasi in ruina gradina de vara din parc.,totul este facut cu cap.Acolo se vrea ca totul sa devina o ruina,apoi Fagdau &gasca din primarie , sa se vaite ca n-au bani de restaurare,iar singura solutie va fi instrainarea ei.Ori cei de la City Mall vor pune mana ea ori vreun samsar imobiliar din gasca lui Mazare-Stroe -Fagadau.

reca
11 iulie 2016
jim

Pentru toate nevoile dvs. de finanțare de la 2000 la 1.000.000€ Sunteți în căutarea pentru un Credit de nevoi personale sau un credit ipotecar? pe termen scurt sau pe termen lung Dacă sunteți în căutarea pentru un credit ipotecar soluție, pe termen scurt sau pe termen lung, rată fixă sau variabilă, sau deschis sau închis, oferim o gamă largă de opțiuni de credit ipotecar, care va satisface nevoile dvs. de finanțare acasă. Aici sunt domenii în care împrumuturile noastre sunt: * Financiare * Credit imobiliar * Gata de investiții * Masina de împrumut * Consolidare a datoriei * Linie de credit * A doua ipoteca * Răscumpărare de credit * Credit de nevoi personale Vă rugăm să ne contactați contacter:[email protected]

reca
11 iulie 2016
jim

Pentru toate nevoile dvs. de finanțare de la 2000 la 1.000.000€ Sunteți în căutarea pentru un Credit de nevoi personale sau un credit ipotecar? pe termen scurt sau pe termen lung Dacă sunteți în căutarea pentru un credit ipotecar soluție, pe termen scurt sau pe termen lung, rată fixă sau variabilă, sau deschis sau închis, oferim o gamă largă de opțiuni de credit ipotecar, care va satisface nevoile dvs. de finanțare acasă. Aici sunt domenii în care împrumuturile noastre sunt: * Financiare * Credit imobiliar * Gata de investiții * Masina de împrumut * Consolidare a datoriei * Linie de credit * A doua ipoteca * Răscumpărare de credit * Credit de nevoi personale Vă rugăm să ne contactați contacter:[email protected]

Observator
12 iulie 2016
Avem nevoie de parcuri civilizate!

Clica de la Primarie este vinovata de distrugerea Parcului Tabacarie! Extinderea City-Mall a fost aprobata de consilierii locali la propunerea primarului(Mazare sau Fagadau). Trebuie cercetat ce s-a solicitat in propunerea de proiect. Initial s-a spus ca este vorba de o extindere a parcarii si supraetajarea ei iar acum s-a ocupat tot spatiul cu magazine. De ce alesii nostri nu au pus conditii ca Gradina de vara precum si zona de parc din imediata vecinatate sa fie abilitata de firma care administreaza City-Mall ? Ei au preferat sa ia spaga pentru aprobarea proiectului in loc sa faca ceva pentru oras. Avand in vedere starea jalnica a Constantei, transformat de primarie in "orasul balariilor", faptul ca Fagadau nu este un adevarat edil, se impune declansarea procedurii de demitere a primarului deja ales. El a fost viceprimar multi ani si ceea ce s-a facut pana la alegeri era de datoria lui sa faca pentru ca a fost platit pentru asta. Sa nu vina acum sa spuna ca are in program sa faca, precum Mazare!

Observator
12 iulie 2016
Parcuri civilizate!-2

Invit Primarul si consilierii constanteni sa faca o vizita de lucru in Bucuresti, sect.3, Parcul Titan(Cuza!). Sa faca poze, filme, sa ia notite de cum trebuie sa arate un parc civilizat. Parcul este in grija primariei si este facut la standard ridicat. Totul este impecabil: alei, gazon, flori, arteziene, iluminat, locuri de joaca pentru copii si de sport in aer liber, piste de biciclete si patine, spatii de deservire publice, insule amenajate, banci si cosuri de gunoi si....o curatenie cum nu am vazut in alt oras.

cupan
19 iulie 2016
DE CE

nu sau gindit constantenii la parcuri cind au votat?

Pagina a fost generata in 0.5209 secunde