Imagini incredibile la Constanța

Nu își permit să plătească apa, dar locuiesc în vile luxoase

2358
2

Abonații rău-platnici ai  Regiei Județene de Apă din Constanța așteaptă până în ultima clipă pentru a-și plăti datoriile. Același lucru s-a întâmplat și ieri, când reprezentanți ai RAJA, ai Jandarmeriei și ai Poliției Constanța au desfășurat o acțiune de debranșare de la sistemul de alimentare cu apă a constănțenilor care nu și-au mai plătit facturile de trei luni. Aceștia au fost somați și notificați în legătură cu restanțele înregistrate, iar pentru unii dintre abonați au fost încheiate și procese verbale de eșalonare a debitelor, care nu au fost respectate.
Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome Județene de Apă Constanța, Irina Oprea, pentru debranșările de ieri, 25 octombrie, au fost vizați 13 datornici. Cei mai mulți dintre aceștia și-au plătit datoriile, de teamă să nu rămână fără apă. Restul de cinci datornici, cu facturi neachitate în valoare de aproximativ 6.000 de lei, s-au trezit, însă, la poartă cu polițiști, jandarmi înarmați și buldozerul pregătit pentru a întrerupe furnizarea apei. Acțiunile de debranșare s-au desfășurat la patru case din Piața Chiliei și la o locuință din cartierul Coiciu.
Surprinzător, unii dintre abonații rău-platnici locuiesc în vile și în case pe care nu mulți constănțeni și-ar permite să le întrețină.
Cu o datorie de 1.831 de lei, Demis Iașar, care locuiește pe strada Ciprian Porumbescu, nu a primit bine vestea că va rămâne fără apă. La sosirea jandarmilor și a jurnaliștilor, membrii familiei sale și-au ieșit din minți și au iscat un scandal monstru care a durat câteva zeci de minute. Aceștia strigau că nu au nici un ban și nici măcar o mașină de spălat nu își permit. La sosirea excavatorului, însă, rău-platnicii au fugit în casă de unde au adus lei, câțiva dolari și au strâns rapid cele 18 milioane de lei vechi, achitându-se astfel de datorii. Măsura debranșării nu a fost primită în tăcere nici de Sanie Asan, de pe strada Mărășești, nr. 13. Acolo, reprezentanții Corpului de Control al RAJA și oamenii legii au fost împrăștiați din fața porții cu un furtun cu apă. Supărați, abonații i-au stropit pe cei prezenți, pentru a-și arăta indignarea față de acțiunea "exagerată" de a le fi sistată apa. În plus, unii dintre datornici s-au manifestat violent și au adus injurii salariaților societății și celor prezenți. Pentru calmarea spiritelor, a fost nevoie de intervenția jandarmilor. Cu tot scandalul iscat, în momentul în care a sosit buldozerul, banii au apărut, iar datoria a fost achitată.
Reprezentanții RAJA fac un apel la toți abonații, că trebuie să își achite facturile la timp, în caz contrar, riscă să fie debranșați și vor rămâne fără apă potabilă până își plătesc datoriile, dar și taxele aferente acțiunilor de debranșare/rebranșare.



Comentează știrea

rex
26 octombrie 2011
adevarul

De ce nu faceti niste sapaturi, poate datornicii se simt protejati de "CUMATRU",de la Cotroceni.

europeanu
26 octombrie 2011
Tiganii

Cine plateste acesta impresionanta desfasurare de forte ??? De ce se accepta si se asteapta trei luni pana la debransare ??? De ce nu se vand la licitatie vilele pentru achitarea datoriei ??? Intrebari fara raspuns la asa o justitie de doi lei.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Social : Debranșări RAJA în Piața Chiliei
Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Social : Avarie RAJA la Medgidia
Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Social : Atenție, se oprește apa la Corbu!
Pagina a fost generata in 0.9207 secunde