"Nu există materii urâte sau elev prost, ci doar profesori incompetenți, care își fac meseria în silă". O ELEVĂ FACE FURORI CU DEZVĂLUIRILE DE LA CLASĂ

12608
13

Articole recomandate

Anna Andronache (14 ani), elevă în clasa a VII-a la Școala Coresi din Târgoviște, una dintre cele mai bune unități școlare din județ, se ia la trântă cu sistemul și își critică atât cadrele didactice, cât și colegii de clasă. Face asta pe Facebook, iar postările ei au devenit virale. Una dintre cele mai recente postări ale Annei Andronache pe contul ei de Facebook o vizează pe profesoara de matematică, despre care spune că are un "comportament dominant și cât se poate de ipocrit". 




"Profesoara mea de matematică are un comportament dominant și cât se poate de ipocrit. Într-a V-a avea obiceiul să mute absolut toți elevii în bănci cum avea chef la fiecare ora și nu dădea pauzele doar pentru a arată cine e șeful. A avut grijă de asemenea să inducă frică de dumneaei și de matematică în rândul elevilor. S-au plâns niște părinți, s-au revoltat câțiva copii dar profesoară zicea că nu poate ține ora decât așa și "fiecare profesor e suveran la ora lui". Eu am refuzat să mă mut fără o explicație logică - pe care profesoară nu a putut să mi-o dea. La rugămintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoară despre pauză și despre mutare dar degeaba. A depus o reclamație dar, din nou, fără rezultat. Pe lângă faptul că eram singură care nu se mută din banca, am început să ies în pauză când se sună, lucru care a făcut-o pe profesoară să se plângă la directoare că o "sfidez" și "dau exemplu negativ". Doamna director i-a zis că pauză e reglementată prin lege și e obligată să o dea și nu există nicio regulă care să mă oblige să mă mut din banca. Având 30 de ani la catedră și neputând admite că i se opune cineva, obișnuită să domine elevii, doamna profesoară a organizat un grup de părinți (mulți părinți susțin comportamentul abuziv al profesorilor de genul asta) care au semnat o petiție cerând să fiu mutată la altă școală pentru că "dau exemplu negativ colegilor". Doamna director a stabilit că nu există motive să fiu mutată la altă școală și le-a spus părinților că nu ar fi trebuit să dea curs reclamației. Relațiile cu colegii au fost și încă sunt bune, nu au fost afectate de incidentul asta. De atunci, totuși, am o reținere mare în a acordă încredere oricui. Din clasa a VI-a profesoară a renunțat la mutările ridicole sub presiunea doamnei director și a reclamațiilor. Se pare că poate să-și țină orele și fără să mute elevii că pe niște pioni. Pauzele tot nu le dădea că era prea mult dintr-o dată. A continuat să susțină că e lipsa de respect că ies în pauză iar eu am continuat să susțin că e lipsa de respect din partea dumneaei că nu da pauzele elevilor."




Despre școala sa


"De doi ani jumate invat la scoala Coresi ,fosta nr 5, scoala declarata ca fiind "de elita" ,"cea mai buna din judet si a 3-a pe tara". In acesti 2 ani jumate am intalnit atatea aberatii si abuzuri in scoala asta ca mi-e rau numai cand ma gandesc ca ma duc iar maine la scoala si m-am hotarat ca din cand in cand sa scriu cum e viata de elev intr-o scoala de elita in Romania .Nu scriu din urma ca e prea mult de povestit, dar astea sunt intamplarile recente:

Inainte de sarbatori a fost organizat "Targul de Craciun" in curtea scolii. In cadrul acestui targ ,cea mai apreciata activitate a fost spartul de farfurii si pahare aduse de elevi de acasa pentru "a sparge ghinionul". Se presupune ca orice activitate organizata de scoala trebuie sa aiba rol educativ. Care e rolul spartului de farfurii? Inducerea superstitiilor, nu? Am in clasa colegi care au in penare rugaciuni pentru note mari si se roaga inainte de teste si teze, bazandu-se astfel pe Dumnezeu si nu pe cunostintele lor. Sa nu mai vorbim de faptul ca cioburile sparte puteau rani foarte usor pe oricine si ma mir ca nu s-a intamplat. Si cand te gandesti ca in regulamentul scolii alergatul e interzis din cauza pericolului de accidentare. Activitatea a fost prezentata de Gazeta Dambovitei ca fiind una de exceptie, laudand initiativa scolii.

Cand am venit in clasa a 5-a, colegii care fusesera si pana atunci la Coresi erau in anul 3 de franceza iar eu, ca si altii veniti de la alte scoli, nu facusem deloc franceza. Profesoara nu a depus nici cel mai mic efort sa ne ajute sa venim la nivelul clasei. Am facut un an de pregatire, am recuperat materia si sunt considerata ca fiind cea mai buna din clasa la franceza. Acum mi se cere insistent sa particip la olimpiada de franceza ca sa aduc scolii o diploma cu care sa se laude ca e "de elita". Am refuzat, ca si la alte materii la care mi s-a cerut sa merg la olimpiade si concursuri, iar profesoara a zis ca o sa ma oblige.

Am scris destul deocamdata ,va las ca maine ma duc la scoala dar o sa va tin la curent cu viata palpitanta de elev dintr-o scoala "de elita" din Romania."


................


Despre profesori incompetenți:


"Vreau să va spun că nu există materii urâte sau grele sau elev prost, ci doar profesori nepricepuți, incompetenți, care își fac meseria în silă sau cu răutate sau care intenționat predau prost pentru a forță copiii să meargă la pregătire. Am avut timp de 2 ani un profesor de biologie foarte deosebit. Nu era prea agreat de ceilalți profesori pentru că îl iubeau mult copiii și-l dădeau exemplu, iar cum profesorii în general trebuie să fie știuți de frică el nu se încadra în peisaj. Prin comportamentul dumnealui îi punea într-o lumina proastă pe ceilalți profesori. Avea niște metode simple și foarte eficace de predare bazate pe respect reciproc și colaborare cu elevii. Nu caută să dezvolte o relație de subordonare cu noi, cum fac ceilalți profesori. În zilele în care aveam biologie uităm de supărările de la alte ore. Chiar dacă aveam o ora reușită la altă materie era eclipsată de ora dumnealui. La ora de biologie nu se vorbea, nimeni nu chiulea și până și "elevii-problema" ai clasei erau impecabili și știau materia. Mi-e dor de dumnealui, de atmosfera pe care o putea crea și de modul în care se desfășurau orele. Materia era predată că o poveste. Când a plecat din școală mai aveam puțin și plângeam toți. Nici după un an nu ne-am împăcat cu ideea că nu ne va mai fi profesor. La ultima ora de biologie i-am făcut cadou un tablou pictat de mine (pe atunci pictam) și intenționez să îl vizitez dar până acum nu am reușit să-i aflu adresa. Toți profesorii se vaită că meseria lor este foarte dificilă. E greu să stăpânești 35 de copii, e greu să te lupți cu educația cu care vine fiecare de acasă și e greu să-i faci să priceapă materia. Dumnealui își făcea în așa fel meseria încât părea totul foarte simplu. Avea 70 de ani."


.....




Sursa: Facebook




Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
DA
20 februarie 2017
Constatare !

Dacă ai avut curajul a spune lucrurilor pe nume, felicitări, învățământul se confruntă cu aceste probleme de muuult timp, doar că nimeni, nu a avut curajul / inițiativa de a lua " taurul de coarne"! Pentru că eleva învață la o școală foarte bună, se presupune că, cadrele didactice au luat toate gradele didactice ! Întrebarea-i, cum și cât au învățat pentru a le promova și la clasă, respectivele cadre didactice, nu sunt competente, or fi trecut ca "gâsca prin apă" ?! Când urmezi o facultate, studiezi cursuri de psihopedago gie și după ce termini studiile , "înarmat" cu, cunoștințele necesare predării materiei respective și cu gândul că elevii așteaptă de la tine : cunoștințe, dragoste și iubire ca de la părinții proprii, dar toate oferite la un nivel ridicat / superior ! Toate sunt în functzie si de darul oferit de DUMNEZEU fiecaruia si totodatå cum sporeste fiecare talantul / darul primit de la DUMNEZEU ?!? Domnilor din învatzamant, aveti grijå, så nu cumpårati mai mult de " SASE CASE ", ca elevii så vā : iubeascå si så vā respecte ?!

Conteaza?
20 februarie 2017
Acelasi

Mucoasa.Cum indrazneste o mucoasa de clasa a V a sa spuna despre un profesor atatea aberatii?afla mucoaso ca oriunde in lumea asta am fost,profesorul muta copilul cand are chef,cand il vede ca nu e atent si nu comenteaza niciunul,numai rasa romaneasca de nesimtiti,de reclamagii,de stiu eu mai bine decat profesorul,de sa imi arate unde scrie ca are dreptul sa ma mute,de ce m-a pedepsit luandu-mi din pauza,il/o reclam.Afla mucoaso ca eram intr-o tara civilizata, la ora unui profesor si copilul se hatana pe scaun,ce crezi ca i-a facut profesorul?i-a luat scaunul si a stat si a scris in picioare cateva minute..ba i-a luat cateva minute si din pauza,dreot pedeapsa..Si crezi ca a venit cu ma-sa copilul sau a mers la inspectorat,sau a scris pe fb?nu.Tara civilizata ma refer,nu tigania de Romania,unde pana si un copil de 11 ani stie mai bine decat un adult.Mi-e rusine in ce hal a ajuns Romania.De aia nu sunt profesorii respectati,ca unii au doar drepturi.La cat ii plateste statul roman,ar tb.sa zica mersi ca se obosesc sa vina la clasa..eu una nu as putea sa ma injosesc asa,pe mizeria aia de salariu.Mama in ce hal a ajuns societatea romaneasca

Elev si eu
20 februarie 2017
Putin respect

Fetita corcomenita trebuia sa se fi nascut pe vremea lui ceausescu ,copil fiind sa meargă la scoala ,sa RESPECTE PROFESORII SI SA RIDICE OCHII DIN PAMANT DOAR ATUNCI CAND este intrebata,SA ASCULTE,SA INVETE BINE FARA MEDITATII FIIND ea AUTODIDACTA PRIN REZOLVAREA TUTUROR PROBLEMELOR SI EXERCITIILOR DIN CULEGERE SI FARA SA FIE IMPINSA DE LA SPATE SA INVETE DE NISTE PARINTI CU FITE SI CU IFOSESE DE CUCOANE SI DOMNI PARVENITI ,SA MEARGA LA UN SPORT DE PERFORMANTA ,SA STEA LA COZI ,SA INVETE CU RESTRICTII DE CURENT,APA SI CALDURA ,SA MEARGA IN VACANTE LA CULES DE PORUMB SI STRUGURI-OBLIGATORIU-SI POATE ASA AR FI INVATAT SENSUL CUVANTUL RESPECT MAI MULT NU DE CUM TE NASTI CU MUCII LA NAS DACA INVETI CIRCUL VIETII ESTI SI DESTEPT ....ETC

Respect
20 februarie 2017
Mucosilor putin respect

Copil NEEDUCAT SI CE-AI FI VRUT SA O DOMNINATI VOI PE PROFESOARA ,MUCOSILOR ,SI DACA SE POATE IN STIL IPOCRIT ,CUVANT CARE-TI PLACE SA -L FOLOSITI,DUPA O ORA DE PREDAT sa o terminati fizic si psihic PE PROFESOARA SI ATUNCI IN CE ATI VREA SA VA TRANSFORMATI OMUL CARE CAUTA SA TINA SUB CONTROL O CLASA ?MUCOSILOR putin RESPECT

Respect
21 februarie 2017
Daca meriti

Du-te la suruburi! Nu esti bun de profesor! Lasa pe altii sa predea daca nu esti in stare!

Răspuns la: Mucosilor putin respect
Adăugat de : Respect, 20 februarie 2017
Copil NEEDUCAT SI CE-AI FI VRUT SA O DOMNINATI VOI PE PROFESOARA ,MUCOSILOR ,SI DACA SE POATE IN STIL IPOCRIT ,CUVANT CARE-TI PLACE SA -L...
Chiar conteaza
21 februarie 2017
Ptr acelasi comunist

Alo! Alo! Acum aproape 28 de ani l-au impuscat pe unu' care gandea ca tine. Unde de crezi? In Coreea de Nord? "Profesoara" a incalcat vreo duzina de principii pedagogice moderne si pentru ca a avut curaj o fetita sa zica ce se intampla de fapt in tot sistemul de incaltamant, sari la gatul ei?Tu ce ai ajuns in viata dupa ce ai trecut prin sistemul comunist de scoala? Stii ca in 2030 nu vor mai fi bani de pensii tot din cauza comunistilor tai care a alungat tineretul din tara!

Răspuns la: Putin respect
Adăugat de : Elev si eu, 20 februarie 2017
Fetita corcomenita trebuia sa se fi nascut pe vremea lui ceausescu ,copil fiind sa meargă la scoala ,sa RESPECTE PROFESORII SI SA RIDICE OCHII DIN...
Scoala de elita
21 februarie 2017
Vax albina

Asa e si la Mircea: intra toti make+copii de navigatori pe usa din dos la clasa a V a, fac urat in timpul orelor, nu mai pot fi stapaniti, sunt certati constant de profesorii clasei, nu participa la concursuri pentru ca s-ar vedea ca si-au cumparat notele, vine taticul cu plicul si hop! Mate 10, chimie 10, romana 10, toate 10! Copie la lucrari sunt prinsi, hopa media 10! Copii care nu ies la tabla, nu participa la niciun concurs au media 10 si cei care participa la concursuri sunt certati pentru ca nu s-au calificat, desi nu au fost pregatiti deloc pentru concurs; rezultat: media scazuta la materie si doar cei neparticipanti+plicurile/ meditatii profesorului de la clasa vor avea media 10. Ce respect sa ai fata de un asemenea "profesor"? Dar cand toti profesorii clasei sunt la fel?Zero este nota pe care o merita! Zero respectul castigat!

Dragnea
21 februarie 2017
BRVOOO !!!

BRAVO elevei, sau cine a scris , așa este majoritatea profesorilor nu m-ai dau doi bani pe scoală, se spune că nu elevii sunt prosti ,profesorii sunt prosti că nu stiu să îsi facă meseria de dascăl cu drag si să se facă înteleși de către TOȚI elevii !!!

Jojo
21 februarie 2017
Doamneeeeeeeeeeee!

Profesorii competenți sunt : blanzi, iubitori, apropiați de elevi și caută să se facă înțeleși de copii! Elevii caută în școală și în cadrul didactic , ce nu au reușit să descopere până la vârsta când au plecat la școală : cunoștințe noi și bine predate și totodată la un nivel corespunzător vârstei lor, dar transmise / predat cu mult drag, liniște sufletească și dragoste, că în fața cadrului didactic se află o ființă și nu o bucată de material textil....! Cunoștințele oferite cu drag, blândețe și iubire, elevii le simt și le înțeleg bine ! Elevii descoperă foarte repede cadrele didactice, care vin în fața lor, doar pentru salariu și de ei, nu pun nici un preț ! Ființa, omul este un mare dar, darul lui Dumnezeu, pentru noi, oamenii și dacă cadrele didactice, nu pun pe primul loc elevul, fac o maaare greșeală și tocmai de aceea apar problemele în învățământul romanesc ! Când are să se da atenția cuvenită elevilor, că defapt pentru ei, lucrează cadrul didactic și nu pentru altceva, de atunci, încolo se poate vorbi despre un învățământ de calitate și pentru școlari / elevi, dar în tot / toate trebuie depus mult suflet, adică : competență, dragoste, blândețe si muuultă iubire de aproapele (de elevi),nu există elevi prosti, ci există elevi care nu învață ! Învățământul romanesc se bucură de cadre didactice capabile si destoinice, dar trebuie puse în valoare și scoase din umbra voită, ori din indiferența, egoismul unora / altora, că incompetenții sapă la temelia competenților și răii voitori ai neamului românesc, așteaptă cu nerăbdare, ca să facă poporului român ! Să fim atenți și cu luare aminte, DOAMNE AJUTA, poporul român !

Iuli
21 februarie 2017
Dezgust

Ma declar uimita ca sunt persoane care o felicita pe pustoaica pentru atitudine. Ce caractere promoveaza societatea romaneasca? Din pacate consecintele deja se vad prin tineri nu doar prost pregatiti pe piata muncii...dar care nu intrunesc criterii de bun simt de punctualitate, perseverenta, stabilitate, respectarea programului si regulamentului organizatiei. In ce lume traiti, oameni buni? Patronu nu are voie sa isi mute muncitoru pe alt utilaj similar ca...ce? Aveti grija, dragi parinti, sa nu cresteti niste dezadaptati! Geberatiile anterioare erau cautate pe piata de munca exterba, ce va urma...vom vedea...

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6956 secunde