"Nu există bucurie mai curată ca cea de copil și nici inimă mai iubitoare!"

691

Articole de la același autor

Campania "Mână cu Mână" lansată în beneficiul copiilor din centrele de plasament constănțene a mai adus beneficiarilor săi 5.000 de euro. Ultima acțiune organizată, pentru ajutorarea acestor micuți s-a desfășurat, de curând, la București. 


Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, evenimentul a inclus o licitație caritabilă a fotografiilor, realizate cu scopul transmiterii corecte a imaginii copiilor din centrele de plasament, copii ca oricare alții, cu vise, dorințe și perspective de viitor, care au însă nevoie de sprijin din partea comunității. Toate cele 20 de fotografii (sub formă de tablou) au fost licitate și cumpărate în mod simbolic, în schimbul unor donații. Incluzând biletele caritabil, pentru tombola galei "Mână cu Mână", peste 5.000 de euro au fost astfel strânși pentru obiectivele campaniei. 


Precizăm că "Mână cu Mână" a implicat copiii din centrele de plasament într-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care să crească gradul de respect de sine al acestora, dar și gradul de încredere în relația cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari și prin implicarea în evenimente asociate. 


"Proiectul își propune în continuare să transmită un puternic mesaj de importanță națională în materie de integrare a copiilor instituționalizați în comunitate, pentru binele general al societății, însă implementarea se face în prezent în principal în două centre de plasament din județul Constanța. Fondurile strânse vor fi destinate susținerii copiilor din centre de plasament, pentru realizarea de activități în afara centrelor, în special tabere și excursii, programe ample, în care copiii să aibă parte de un mix corect între relaxare, distracție, educație, cultură, totul cu accent pe integrarea socială. Copiii ce au trecut prin trauma abandonului au nevoie de activități care să le ofere în același timp perspective, respect de sine și motivație pentru un viitor frumos", au precizat cei de la Protecția Copilului. 


Gazda evenimentului a fost Veronica Soare, filantrop activ. Momentele artistice nu au lipsit și printre acestea s-au numărat un recital al copiilor de la Arpeggio Music School, dansuri ale trupei de dans Fresh de la centrul de plasament "Delfinul" și surpriza serii - recitalul Cristinei Bălan. "Nu există bucurie mai curată ca cea de copil și nici inimă mai iubitoare. Și nici în întreg universul suflet mai mare", a spus artista, care s-a implicat pro bono în eveniment. 


"Gala a reprezentat doar o etapă din acest amplu proiect. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au susținut activ demersul nostru. Campania continuă, astfel că oricine se poate implica printr-o donație sau sponsorizare. Se poate dona simplu pe site-ul www.manacumana.ro. Toate fondurile vor fi utilizate în beneficiul copiilor din centrele de plasament, într-un mod foarte transparent", a declarat Răzvan Iancu, coordonator al proiectului "Mână cu Mână". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3039 secunde