NU E DE GLUMĂ! Regimul alimentar l-a lăsat orb și surd! Ce a mâncat un adolescent timp de 10 ani

355
NU E DE GLUMĂ! Regimul alimentar l-a lăsat orb și surd! Ce a mâncat un adolescent timp de 10 ani - 62074203-1567504889.jpg

Articole recomandate

Un adolescent din Marea Britanie a orbit și este parțial surd după aproape 10 ani în care a mâncat numai cartofi prăjiți, chipsuri, pâine albă și, ocazional, șuncă procesată.

Jake, un băiat din Bristol în vârstă de 17 ani, suferă de neuropatie optică nutrițională, boală ce se instalează când lipsa acută de vitamine afectează un nerv important. El a spus că a mâncat aproape numai chipsuri, deoarece nu-i plăcea textura altor produse.

"Doctorilor le-a luat o veșnicie să-și dea seama ce are. Până când au reușit să-i dea un diagnostic, era deja prea târziu", a susținut mama lui Jake, Angie, pentru The Sun.

"Aș încuraja oamenii să ceară ajutor cât de repede posibil dacă realizează că au o problemă de alimentație", a afirmat Jake, la rândul său.


Băiatul a mers la doctor prima dată când avea 14 ani. Nu se simțea bine și era mereu obosit. La acea vreme, a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12 și i s-au dat suplimente. Nu s-a ținut, însă, de tratament și a continuat să mănânce nesănătos.


Trei ani mai târziu, Jake a ajuns la Spitalul de Oftalmologie din Bristol, pentru că vedea tot mai prost.

"Băiatul a explicat că nu suportă texturile anumitor alimente, așa că chipsurile erau cumva singurul tip de produs pe care simțea că-l poate mânca", a declarat medicul Denize Atan, pentru BBC.

Atan și colegii săi au descoperit că pacientul avea deficiență de vitamina B12, dar și de alte vitamine și minerale importante. Nu era subponderal, dar era malnutrit.

"Pierduse minerale din oase, ceea ce e destul de șocant pentru un băiat de vârsta lui", a explicat medicul.

În plus, Jake îndeplinea criteriile pentru a fi înregistrat drept orb.

"Nu poate conduce și îi va fi foarte greu să citească, să se uite la televizor sau să distingă fețele. În schimb, poate merge singur pentru că și-a păstrat vederea periferică", a explicat medicul, citat de stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7586 secunde