Nu avem asistenţi sociali în comunităţile locale. Ce se poate face

308
Nu avem asistenţi sociali în comunităţile locale. Ce se poate face - asistenti-1625590199.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Florica Cherecheş, a declarat că există un număr insuficient de asistenţi sociali în comunităţile locale.

"Suntem departe de unde ar trebui să fim şi acest lucru, după părerea mea, îl resimţim din ce în ce mai acut. Vedem o mulţime de lucruri care s-ar putea rezolva, dacă am avea acel asistent comunitar în fiecare unitate administrativ-teritorială care să cunoască foarte bine comunitatea şi care să reuşească să consilieze la timp", a spus Florica Cherecheş, marţi, la o dezbatere organizată de Salvaţi Copiii România.

Potrivit Agerpres, ea a menţionat că abandonul şcolar este foarte ridicat în mediul rural, uneori şi din cauza lipsei de informaţii, oportunităţi, alternative, dar şi pentru că unii copii sunt într-o situaţie vulnerabilă din punct de vedere financiar. "Am început să luăm anumite măsuri pentru a suplimenta numărul asistenţilor sociali. S-a semnat acel protocol între Ministerul Muncii şi patru universităţi mari din ţară pentru a se forma asistenţi sociali în forma de învăţământ la distanţă. Încercăm să găsim mijloacele cele mai potrivite pentru a ajuta şi financiar primăriile, în mod special pe cele care au venituri foarte mici, din mediul rural, pentru a angaja şi în primul rând trebuie să fie conştiente aceste primării de importanţa de a avea un asistent social foarte bine pregătit", a completat Florica Cherecheş.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde