Nu ai un loc de muncă? / Asigură-ți venitul cu un credit nebancar

464

Articole recomandate

Concurența pe piața forței de muncă este ridicată în aproape toate industriile. Prin urmare, indiferent dacă ești în căutarea unui job sau ai deja un loc de muncă stabil, este important să fii în permanență în atenția angajatorilor. 


Până una alta, dacă nu ai un venit stabil dar ai cheltuieli urgente, poți aplica pentru un credit nebancar. Procesul de aplicare este exclusiv online, iar timpul de aprobare variază între 15 minute și 24 de ore. 


Experții Matchbanker.ro - cel mai cunoscut comparator financiar de credite online - au creat o listă de sfaturi utile despre cum să îți construiești în mod eficient brand-ul personal ca să îți recapeți imediat stabilitatea financiară.


1. Fă-te remarcat în rețelele sociale


Nu ne referim la Facebook, ci la portaluri profesionale pentru carieră, precum LinkedIn. Este esențial să fii prezent pe LinkedIn dacă vrei să ai succes în afaceri ori să pui bazele unei cariere solide în mediul corporatist. 


O descriere atrăgătoare, cât și un scurt rezumat al intereselor și aptitudinilor tale le va capta atenția potențialilor angajatori și partenerilor. Este o carte de vizită pe care o poți prezenta unui număr extins de persoane care activează în același domeniu profesional.


Cu LinkedIn îți poți construi o rețea  internațională profesională extrem de ușor. Este important să distribui în mod constant articole sau informații despre cariera sau dezvoltarea ta profesională. Nimeni nu va fi interesat de viața ta personală, iar împărtășirea altor informații decât a celor profesionale îți poate afecta imaginea. 


LinkedIn are, de asemenea, opțiunea de a adăuga articole care îți pot întări brand-ul personal. Dacă ai idei interesante despre industrie, dezvoltare personală ori profesională, scrie un articol prin care să-ți exprimi opinia! Pentru a construi o rețea internațională, este recomandat să scrii în limba engleză. Cu LinkedIn poți căuta și aplica, de asemenea, pentru diverse job-uri.


Nu uita să introduci informații actualizate despre cariera ta în rubricile corespunzătoare, pentru ca angajatorii să te găsească ușor. 




2. Socializează


Pe lângă prezența în rețelele sociale din mediul online, este important să îți creezi relații și în viața de zi cu zi. Participă la întâlniri de afaceri, discută cu persoanele din celelalte departamente ale companiei pentru care lucrezi și socializează cât mai mult în timpul pauzelor de cafea. Lasă în urma ta o impresie bună! Relațiile reprezintă cheia în afaceri.


3. Dezvoltă-te cât mai mult


Există multe oportunități de dezvoltare, așa că nu ezita să-ți îmbunătățești competențele! Adesea, angajatorii se oferă să plătească pentru cursuri sau conferințe la care te pot trimite dacă îți manifestezi dorința de a participa. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, verifică ce oferă cel mai apropiat birou de recrutare. Există multe cursuri finanțate de Uniunea Europeană care te pot ajuta să-ți dezvolți cariera.


 4. Învață limbi străine


Limba engleză este de bază în zilele noastre, iar dacă nu o stăpânești suficient de bine, fii sigur că alți candidați vor fi cei preferați! Din fericire, posibilitățile de a învăța limbi străine, nu numai limba engleză, sunt infinite. Poți găsi cursuri gratuite pe Youtube, pe diverse bloguri și cu ajutorul aplicațiilor pentru Smartphone.


 5. Fii creativ și găsește-ți propriul stil


Indiferent dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă îl ai deja, creativitatea este întotdeauna apreciată! În locul unei aplicații obișnuite, gândește-te la moduri neconvenționale de a-ți pune în valoare aptitudinile. Poți opta pentru un CV puternic vizual, o prezentare video etc. Ai grijă doar ca tipul culturii organizaționale să fie pe aceeași lungime de undă; nu toată lumea este deschisă la nou.


Cercetările arată că creativitatea ajută la rezolvarea rapidă și inteligentă a problemelor, fiind o abilitate necesară nu numai în viața profesională, ci și în cea personală. De asemenea, găsește-ți stilul propriu și fii natural - doar așa poți construi un brand personal puternic, de durată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6232 secunde