Noul trend în materie de asigurări: poliță în caz de APOCALIPSĂ

126
Noul trend în materie de asigurări: poliță în caz de APOCALIPSĂ - 1400600913b86b7da3-1496654258.jpg

Articole recomandate

În era amenințărilor teroriste, adăposturile tip buncăr au devenit o prioritate pentru unii dintre noi. Primii care au dat startul unei astfel de locuințe sunt miliardarii din Silicon Valley. Ei au pus bazele unor structuri care protejează chiar și împotriva unei lovituri nucleare. Însă, cum luxul se plătește scump, astfel de dotări pot să coste și cinci milioane de dolari.

Adăposturile de înaltă securitate din zilele noastre nu sunt foarte diferite de cele din secolul XX. O serie de companii din întreaga lume răspund astfel unei cereri tot mai mari de structuri care protejează împotriva oricărui risc, fie că vorbim despre o pandemie, de un asteroid sau de cel de-al III-lea război mondial. În plus, construcțiile oferă și facilități de lux.

Multe personalitati din elita mondială, inclusiv managerii fondurilor speculative, vedete din sport și directori de tehnologie precum Bill Gates au ales să-și proiecteze propriile adăposturi secrete pentru a-și adăposti familia și personalul.

Structurile fortificate sunt concepute pentru a rezista unei lovituri nucleare și sunt echipate cu sisteme de alimentare, sisteme de purificare a apei, supape de explozie și filtrare a aerului la nivel Nuclear-Biologic-Chimic.

Majoritatea includ provizii alimentare pentru un an sau mai mulți, iar unele au grădini hidroponice pentru a suplimenta rațiile de hrană. Dezvoltatorii lucrează, de asemenea, pentru a crea comunități complexe, în care să trăiască medici și profesori.

Elita din Silicon Valley este printre cele mai active în pregătirea pentru Apocalipsă. Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn și un important capitalist de risc, a declarat că mai mult de 50% dintre miliardarii din Silicon Valley au cumpărat un anumit nivel de "asigurare de apocalipsă", ca un buncăr subteran.

Și în România este prevăzută ca obligatorie în legislație existența unor astfel de adăposturi. Conform ordinului 129/2016 și legea 481/2004, "Legea prevede ca aceste spatii să fie folosite și pentru alte destinatii cu conditia ca in 48 de ore sa poata deveni adapost. Aceste incăperi trebuie să aibă uși de acces, ventilație. Iar românii au început să achiziționeze astfel de adăposturi, în care să poată locui în orice moment, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7551 secunde