Noul coronavirus se împrăștie extrem de repede. "Evitați ieșirile din casă!"

1053
Noul coronavirus se împrăștie extrem de repede.

Articole de la același autor

Un nou prag psihologic este pe cale de a fi depășit. România va număra, cel mai probabil astăzi, 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus. Numărul cazurilor a crescut alarmant de la o zi la alta, iar situația începe să scape de sub control.

Cel mai recent bilanț făcut public de Grupul de Comunicare strategică indica, ieri la închiderea ediției, 906 persoane infectate cu Covid-19, la nivelul țării noastre. Alte peste 6.000 de persoane aflate în carantină așteaptă rezultatele testelor. La acestea se adaugă și alte 95.055 de persoane aflate în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Cele mai pesimiste previziuni încep să se adeverească și noul coronavirus se împrăștie deja incontrolabil. 144 de noi cazuri de îmbolnăvire au fost raportate, în ultimele 24 de ore, și, deși sunt mai puține decât ieri, statistica este îngrijorătoare. Deosebit de grav este că peste 100 cadre medicale, medici, asistente, infirmiere sunt deja confirmate ca fiind infectate, alte 28 au intrat în contact cu un pacient diagnosticat cu Covid-19 și este posibil ca și ele să fi fost atinse. În plus, sute de alte cadre medicale au fost indisponibilizate și trimise în izolare, existând riscul ca deja să fie contaminate.



Din păcate, 13 pacienți cu noul coronavirus și-au pierdut deja viața, toți suferind și de alte afecțiuni. În prezent, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 18 pacienți, din care opt în stare gravă. Iar starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Există și vești bune deoarece 86 de persoane au fost declarate vindecate. Până în prezent, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.
În ceea ce privește situația la nivelul județului Constanța, potrivit prefectului George Niculescu, sunt 669 de persoane carantinate, cei mai mulți repatriați, iar 5.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

"Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte toate prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", anunță prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Linie Telverde pentru informare

Oricine dorește informații suplimentare despre virusul Covid-19, cum se răspândește, cum se poate proteja, cum poate anunța autoritățile în cazul în care bănuiește că a fost infectat, o poate face la numărul gratuit 0800/800.358, linie Telverde deschisă special pentru informarea cetățenilor. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.359 de apeluri la această linie. De asemenea, 1.391 de persoane au sunat la numărul unic de urgență 112.

"Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia Telverde. Atenție, însă, acesta nu este un număr de urgență. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, 021/320.20.20", anunță reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6056 secunde