Nouă cadre medicale din Constanța, confirmate cu coronavirus

3226
Nouă cadre medicale din Constanța, confirmate cu coronavirus - covidmedicisursazf-1586977345.jpg

Articole de la același autor

Numărul celor diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. La fel și numărul celor depistați în rândul personalului medical. Potrivit ultimelor statistici făcute publice de autorități, la nivelul țării noastre au fost confirmați cu COVID 19 1.371 de cadre medicale.

Federația "Solidaritatea Sanitară" a anunțat, miercuri, lansarea publică a unei platforme de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaților din sănătate. "Platforma a fost creată în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială «Solidaritatea» și prezintă numărul total de salariați infectați, mergând până la nivel de unitate, facilitând atât perspectivele de ansamblu cât și privirile de detaliu asupra situației acestei categorii de salariați, aflată în lupta împotriva COVID 19. Acest demers este determinat de necesitatea utilizării datelor privind numărul de salariați infectați pentru elaborarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. Absența datelor publice consecvente și la nivel de detaliu (mergând până la nivelul unităților sanitare), dublată de nivelul redus de informare al salariaților în privința cazurilor de colegi infectați cu SARS CoV 2 generează un pericol extrem de mare la adresa sănătății și securității salariaților", au precizat reprezentanții federației sindicale. Platforma poate fi accesată pe pagina web https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/.



Potrivit respectivei platforme, până miercuri, 15 aprilie, în județul Constanța au fost confirmate cu COVID 19 nouă cadre medicale, dintre care patru din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța, iar una din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.


Primul cadru medical a fost confirmat cu virusul COVID 19 la jumătatea lunii martie, fiind vorba despre asistentul șef de pe Secția Medicală II, din cadrul Spitalului Județean Constanța. În urmă cu câteva zile, potrivit surselor noastre, au fost confirmați pozitiv cu virusul respectiv doi medici – de pe secțiile de Nefrologie și Medicală II – cât și un brancardier.


Printre cadrele medicale confirmate până în prezent în județul Constanța se mai numără, potrivit surselor noastre, un medic și o asistentă din cadrul structurilor sanitare care intervin la domiciliu. De asemenea, lista îl include și pe medicul de familie din Băneasa, confirmat la începutul lunii aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5739 secunde