Nou-născutul scos din toaletă a murit la spital. Mama sa este anchetată de polițiști

163
Nou-născutul scos din toaletă a murit la spital. Mama sa este anchetată de polițiști - bebelusinspital-1556008075.jpg

Articole recomandate

Nou-născutul ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galați, după ce a fost scos din toaleta unei case din localitatea Băleni, județul Galați, a murit la spital. Mama copilului este anchetată de polițiști, existând suspiciunea că ea l-a aruncat în latrină.


Incidentul s-a produs duminică în satul Băleni, din județul Galați. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că se aud scrâncetele unui copil dintr-o toaletă. La locul indicat de bărbat s-au deplasat polițiștii, un echipaj de pompieri și o echipa SMURD.

"În după-amiaza zilei de 21 aprilie, pompierii din cadrul Punctului de lucru al ISU Galați, din Târgu-Bujor, au fost solicitați să intervină în localitatea Băleni. Ajuns de urgență la gospodăria lui D.N., echipajul condus de plutonier adjutant Oprea Ionel a luptat cu secundele în operațiunile pentru extragerea unui bebeluș căzut în hazna. Inițial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătrați. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebelușul proaspăt născut", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Copilul a fost resuscitat la fața locului, apoi a fost dus Spitalul de Copii din Galați. Starea lui era gravă. În noaptea de luni spre marți, în ciuda eforturilor medicilor, bebelușul a murit.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale pentru Protecția Copilului (DGPC) Galați, mama micuțului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă și a născut copilul acolo. Femeia mai are zece copii, nouă fiind în grija asistenților maternali, iar unul a decedat într-un incendiu.

Polițiștii suspectează că bebelușul a fost aruncat în latrină chiar de către mama sa și au deschis dosar penal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde