Noile diguri de la Eforie prind formă. Continuă lucrările de stopare a eroziunii costiere

1610

Articole de la același autor

La patru luni de când au început lucrările de stopare a eroziunii costiere în zona Eforie Sud, deja se văd primele construcţii pe mare. Noi diguri, care vor proteja plajele şi falezele din porţiunile unde limba de nisip mai avea doar trei, patru metri, au prins formă, iar echipele lucrează zi şi noapte pentru a le finaliza cât mai repede.

Cea de-a doua etapă a proiectului de reabilitare a plajelor de pe litoralul românesc, demarată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral cu fonduri europene se derulează, în această perioadă, în staţiunea Eforie Sud. Amenajările sunt realizate de compania olandeză Van Oord, iar, într-o primă fază, sunt construite digurile submerse şi emerse şi, ulterior, va fi începută înnisiparea.

„După ce la sfârşitul anului 2015 a fost finalizată prima etapă din amplul proiect de reducere a eroziunii costiere în staţiunea Eforie Nord, cu diguri şi înnisipare, acum continuăm să apărăm zona Eforie, cu Eforie Sud şi Cordon Eforie Nord – Eforie Sud, de eroziunea costieră, ca să ne putem bucura de plaje în continuare, atât noi, cât şi generaţiile următoare. Prin construcţia digurilor atenumăm intensitatea valurilor care erodează ţărmul şi protejăm suprafeţele de uscat, care înseamnă plaje, structuri hoteliere, infrastructură rutieră, locuinţe, baze de tratament, etc, dar, nu în ultimul rând, asigurăm protecţia diversităţii marine”, explică reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de protecţie costieră pe o lungime de 5.750 metri liniari şi, la finalul celor 36 de luni, vor fi câştigate 33 de hectare de plajă nou creată. Valoarea totală a lucrărilor în zona Eforie este de 122.437.160 de euro. „Pentru construcţia digurilor din zona Eforie, ce vor fi amplasate pe o lungime de peste 5.000 de metri liniari, se vor folosi 635.000 de tone de piatră, fiind necesare 26.000 de transporturi”, mai susţin reprezentanţii ABADL.

În prezent, se lucrează în patru puncte de-a lungul staţiunii Eforie Sud, în dreptul Taberei pentru copii, în zona Sanatoriului, în zona Capul Turcului şi în zona de sud. Echipele contractate lucrează non-stop, atât ziua, cât şi pe timpul nopţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1927 secunde