Noi subvenții pentru angajatorii care încadrează șomeri

409

Articole de la același autor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța va aplica, începând de anul acesta, o serie de măsuri care au ca scop creșterea șanselor de angajare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Ca urmare, potrivit legii sunt acordate subvenții angajatorilor care încadrează persoane aparținând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piața muncii. În acest sens, persoanele juridice primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenție în cuantum de 2.250 lei, dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată persoane din următoarele categorii: șomeri peste 45 de ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEETs, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.


De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, șomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensia anticipată parțială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială. Subvenția se acordă lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor de pensionare.


De asemenea, de facilitățile menționate anterior (subvenția în cuantum de 2.250 lei) beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni. 


Patronii pot beneficia de subvenții și dacă angajează absolvenți, valoarea acestora fiind de 2.250 de lei/lună, pe o perioadă de un an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.961 secunde