Noi restricţii la Constanţa. Restaurantele şi teatrele se închid din nou

408

Articole de la același autor

Situaţia devine din ce în ce mai dificilă în Constanţa, după ce numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a explodat, în ultimele zile. Autorităţile judeţene impun noi restricţii în municipiu, iar în spitale mai este un singur pat liber la Terapie Intensivă.

Direcţia de Sănătate Publică a raportat, în cursul zilei de miercuri, 10 martie, o incidenţă a îmbolnăvirilor cu COVID-19 de 3,20 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de marţi, 9 martie, când a fost de 3,11 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în cursul zilei de miercuri şi a stabilit ca în municipiul Constanţa, acolo unde incidenţa este mai mare de 3, să fie impuse noi restricţii. „Intră în vigoare măsurile specifice acestui prag, cele mai de impact fiind cele legate de operatorii economici care prepară hrana în spaţii închise, restaurante. Ei vor avea voie să funcţioneze doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise. De asemenea, se interzice funcţionarea sălilor de spectacole, a cinematografelor şi a teatrelor. De asemenea, jocurile de noroc sunt interzise, putând funcţiona doar vânzătorii de bilete de tip loto şi de bilete de pariuri, dar doar pentru achiziţionarea acelor bilete, după care trebuie părăsită incinta spaţiului respectiv”, a anunţat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa. Măsurile au intrat în vigoare în noaptea de joi, la ora 00.00 şi se vor menţine pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Un singur pat liber la ATI

În ce priveşte unităţile de învăţământ, acestea au intrat în scenariul al treilea, însă, conform Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, vor merge în continuare la cursuri preşcolarii şi elevii din ciclul primar, iar cei din anii terminali vor învăţa în sistem hibrid.

Din păcate, se prefigurează o nouă criză în spitale, unde deja se simte creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri. La Terapie Intensivă mai este un singur pat liber. „Dacă începând cu sfârşitul lunii februarie a avut loc o creştere de la 27% grad de ocupare a paturilor COVID, luni, pe 8 martie, se ajunsese la 54%, ieri (n.r. – marţi, 9 martie) a fost 50%, iar azi (n.r. – miercuri, 10 martie) a fost 52% grad de ocupare a paturilor COVID. Iar, în cursul zilei de ieri (n.r. – marţi, 9 martie), la ATI, erau ocupate 31 de paturi din cele 32 disponibile”, a mai spus prefectul Silviu Coşa.

Declaraţie pentru deplasările noaptea, între orele 22 şi 5

Tot în cursul zilei de ieri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o nouă hotărâre, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, a fost modificată ora până la care mai putem circula în afara locuinţei seara, fără declaraţie pe proprie răspundere, în loc de 23, ora 22. Aşadar, oricine iese din casă în intervalul orar 22.00 şi 5.00, dacă nu este interes de serviciu, pentru a merge la farmacie sau pentru asistenţă medicală ori pentru îngrijirea copilului sau a persoanelor vârstnice, va avea nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere semnată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4172 secunde