Noi reguli pentru carantină, la intrarea în ţară

Marţi, 06 Octombrie 2020, 21:38
178
Începând de astăzi, este reintrodusă carantina de 14 zile pentru persoanele care intră în ţara noastră din numeroase state din Europa, dar şi de pe alte continente. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a extins din nou lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Restricţiile intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie.

Totuşi, se exceptează de la carantină persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

De asemenea, persoanele care intră în carantină timp de 14 zile pot ieşi după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Pe lista galbenă se află ţări precum Spania, Cehia, Israel, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Statele Unite ale Americii, Maldive, Luxemburg, Ungaria, Danemarca, Slovacia, Chile, Austria şi multe altele. Toate aceste state au o rată de incidenţă cumulată de infectare cu noul coronavirus mai mare decât a ţării noastre.Pagina a fost generata in 0.3797 secunde