Noi reglementări urbanistice pentru cartierul Baba Novac

1251

Articole de la același autor

Devenită ca peste noapte cartier rezidențial al municipiului Constanța, cu viluțe cochete și mii de locuitori, zona Baba Novac a rămas în urmă la capitolul infrastructură. O parte din străzi au fost asfaltate, a fost realizat chiar și iluminatul public, însă mai sunt multe de făcut până când cartierul va arăta civilizat. 


De mai bine de doi ani de zile, Primăria Constanța se străduiește să reglementeze construcțiile din cartierul Baba Novac. Zona s-a dezvoltat extrem de rapid și risca să devină un haos urbanistic, așa că autoritățile locale au demarat, în anul 2017, actualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona cuprinsă între strada Ștefăniță Vodă și strada Baba Novac. 


Dezbaterile ocazionate de procedurile de aprobare ale PUZ-ului au scos însă la iveală numeroasele probleme și nemulțumiri ale locuitorilor cartierului. În primul rând, aceștia s-au opus aprobării ridicării de blocuri între case. Apoi, au cerut drumuri asfaltate și trotuare. În plus, planurile autorităților locale de a le face viața mai ușoară locuitorilor cartierului au fost zădărnicite și de avizul negativ dat de Statul Major General privind prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea. 


Locuitorii nu vor blocuri între case 
În urma dezbaterilor publice, dar și a sesizărilor și a chestionarului realizat de Primăria Constanța în zona Baba Novac, conducerea Serviciului Urbanism a solicitat firmei de arhitectură care a realizat PUZ-ul refacerea unei mari părți a documentației. 


Arhitectul șef al Constanței, Mihai Radu Vânturache, a precizat că nu se renunță nici la proiectul de prelungire a străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea. 


"Se va propune un traseu nou pentru prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea cât mai aproape de limita cadastrală dinspre sud a terenului aferent unității militare, în vederea diminuării la minimum a terenului afectat de realizarea străzii prin extinderea amprizei drumului de exploatare existent. Planurile astfel modificate ne vor fi transmise în vederea reluării procedurii de avizare la Statul Major General", a explicat arhitectul șef al Constanței. 


Începe elaborarea noului PUZ 
Vestea bună este că, după doi ani de lucrări, pe 24 septembrie 2019, Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism nr. 3.474, către UAT Constanța, prin primar Decebal Făgădău, pentru Elaborare Plan Urbanistic Zonal Baba Novac. 
În perioada următoare, vor fi demarate procedurile pentru noul PUZ, astfel încât toate construcțiile să fie reglementate în conformitate, iar trama stradală să poată fi refăcută. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4278 secunde