Noi reglementări pentru tutun. Pe cine vizează restricțiile impuse de Comisia Europeană

203
Noi reglementări pentru tutun. Pe cine vizează restricțiile impuse de Comisia Europeană - tigara-1347550591.jpg

Viitoarele restricții impuse de Comisia Europeană producătorilor de țigarete țin de sănătatea și protecția consumatorilor și nu de producătorii de tutun, scrie Realitatea.net. Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș a declarat că este vorba despre o reglementare care va fi propusă probabil de comisarul pentru sănătate și protecția consumatorului, reglementare care se referă la unele restricții privind aditivii care se adaugă în tutun pentru a stimula fumatul.
Totodată, Realitatea.net precizează că, în mai puțin de trei luni, Comisia Europeană va finaliza un proiect de modificare a directivei privind reglementarea produselor de tutun, care se referă la fabricarea, prezentarea și comercializarea produselor de tutun în statele membre.
Directiva vizează alinierea legislației din statele membre cu privire la nivelul de gudron, nicotină și monoxid de carbon al țigaretelor, folosirea avertismentelor de sănătate și a altor informații pe ambalajele produselor de tutun, interzicerea termenilor descriptori precum mild sau light, anumite măsuri cu privire la ingredientele folosite în produsele de tutun, precum și cu privire la interzicerea tutunului pentru uz oral.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.27 secunde