Mai multe ştiri online:

Noi recomandări din partea Comisiei Europene în privința pestei porcine

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Noi recomandări din partea Comisiei Europene în privința pestei porcine. Potrivit unui document de lucru al Executivului de la Bruxelles, în mai mult de jumătate din România există riscul de extindere a pestei porcine africane. În aceste condiții, pentru a combate pericolul, Comisia recomandă delimitarea de noi zone considerate cu risc sporit suficient de mari. 


Astfel, Comisia cere includerea în zona cu risc sporit a 17 județe, față de 13, câte erau anterior. Este vorba despre toată Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Ilfov și București, dar și nord-vestul țării.

Potrivit ANSVSA, aceasta este zona în care virusul evoluează în exploatațiile de porcine domestice sau la populația de porcine sălbatice. Lor li se adaugă județele limitrofe acestora - considerate ca fiind expuse unui risc crescut de contaminare.

În plus mai sunt 13 județe din așa-numita zonă-tampon, unde există de asemenea risc de extindere a pestei porcine din cauza proximității "față de populația de porci sălbatici infectată". 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7323 secunde