Noi facilități pentru șomeri

164
Noi facilități pentru șomeri - someri800x445-1514288304.jpg

Articole de la același autor

Șomerii de lungă durată vor beneficia de orientare personalizată și vor încheia un acord de integrare în muncă cu Serviciul public de ocupare a forței de muncă.


Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Memorandumul cu tema "Implementarea Recomandării Consiliului, din 15 februarie 2016, privind integrarea pe piața forței de muncă a șomerilor de lungă durată (2016/C 67/01), prin asigurarea unui cadru legislativ și de coordonare interinstituțională".


Recomandarea Consiliului privind integrarea pe piața muncii a șomerilor de lungă durată vizează înregistrarea acestor persoane la Serviciul public de ocupare a forței de muncă.


Serviciile publice de ocupare împreună cu alți parteneri trebuie să ofere orientare personalizată șomerilor de lungă durată, ceea ce presupune asigurarea faptului că toate aceste persoane fac obiectul unor evaluări individuale aprofundate și că li se oferă consiliere cel târziu la 18 luni de la intrarea în șomaj. Totodată, serviciile publice de ocupare trebuie să îi informeze cu privire la ofertele de locuri de muncă și la sprijinul disponibil în diferitele sectoare ale economiei, în diferitele regiuni și în alte state membre, în special prin intermediul serviciilor europene pentru ocuparea forței de muncă (EURES).


Recomandarea Consiliului mai prevede și încheierea unui acord de integrare în muncă cel târziu la 18 luni de la intrarea în șomaj. Acest acord ar trebui să cuprindă cel puțin o ofertă individuală de servicii în vederea găsirii unui loc de muncă și identificarea unui punct de contact unic.


Șomerii de lungă durată reprezintă una dintre categoriile defavorizate pe piața muncii din România, motiv pentru care Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul Politici Publice în domeniul Muncii și Justiției Sociale, furnizarea unui pachet integrat de măsuri pentru reintegrarea lor pe piața muncii, măsuri care intră în sfera activităților de mentorat, asistență pentru căutarea unui loc de muncă, pentru continuarea educației și a formării profesionale, precum și sprijin pentru locuință, transport, servicii de îngrijire a copiilor și de îngrijire medicală sau de recuperare.


Memorandumul adoptat de Guvern asigură cadrul legislativ și de coordonare interinstituțională pentru punerea în aplicare a recomandărilor Consiliului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2705 secunde