€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Noi facilități pentru patronii întreprinderilor constănțene

Ştire online publicată Luni, 11 Februarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Anul acesta, întreprinderile care activează în economia socială pot obține, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, un atestat prin care li se recunoaște statutul de actor al economiei sociale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad, acest document le oferă, în același timp, posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru dezvoltare, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU).

În acest sens, în cadrul AJOFM Constanța funcționează un compartiment de economie socială, care atestă întreprinderile sociale și certifică întreprinderile sociale de inserție.


„Întreprinderile sociale pot fi societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole și orice alte categorii de persoane juridice care respectă, cumulativ, conform actelor legale de înființare și funcționare, definiția, principiile și criteriile economiei sociale”, a precizat Adelina Vlad.


Ea a mai adăugat că întreprinderile sociale de inserție pot fi întreprinderile sociale în care sunt angajate permanent, în proporție de cel puțin 30%, persoane din grupuri vulnerabile, astfel încât timpul de lucru cumulat al acestor angajați să reprezinte cel puțin 30% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților.

Încadrarea în categoria grupurilor vulnerabile poate fi dovedită cu ajutorul documentelor eliberate de autoritățile competente sau printr-o anchetă socială a serviciilor publice de asistență socială de la nivelul primăriilor, la cererea întreprinderii sociale de inserție. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3772 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1114 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8054 secunde