Nivelul radioactivității la Cernavodă

274

Articole de la același autor

Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavodă a anunțat că, joi, 5 mai, puterea electrică la borne a fost de 709,9 MWe, pentru Unitatea I și de 700,0 MWe, pentru Unitatea II.
În privința impactului asupra mediului, reprezentanții centralei spun că evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de autorități. Radioactivitatea evacuată în mediu, în ziua de 4 mai, a fost de 0,010 microSv, urmare a emisiilor și aer și de 1,98E -04 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost însă emisii de gaze nobile la niciuna din unități.
Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Totodată, în apa freatică nu au fost detectate radioactivități artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l. Apa potabilă nu a conținut radioactivitate artificială, tritiu sau radionuclizi gamma emițători, peste limita de detecție. În probele de apă din forajele de control de pe platformă DICA, precum și în cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gama artificială peste limitele de detecție.
Debitul de doze gamma măsurat în Cernavodă, pe 4 mai, a fost de 0,0967 microSv/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8444 secunde