Nivelul radiațiilor la Cernavodă

235
Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavodă a anunțat că puterea electrică la borne din data de 7 mai 2012, la Unitatea 2, a fost de 702,8 MWe.
Evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de către autorități. Radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă, pentru data de 6 mai 2012, a fost de 0,018 microSv, urmare a emisiilor în aer, și 9,65 E - 05 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost emisii de gaze nobile. Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Pentru probele de apă freatică analizele prin spectometrie gamma nu au detectat prezența radioactivității artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l. În probele de apă din forajele de control de pe platforma DICA, precum și în cele de pe platforma depo-zitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gama artificială peste limitele de detecție. Apa potabilă nu conține radioac-tivitate artificială (tritiu sau radionuclizi gamma emițători) peste limita de detecție.
Debitul de doză gamma măsurat în Cernavodă, în data de 6 mai 2012, a fost de 0,1008 microSV/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România.
În data de 4 mai 2012 au început manevrele pentru oprirea planificată a Unității 1 a CNE Cerna-vodă. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Național a avut loc în data de 5 mai 2012, orele 00,00. În urma opririi planificate, se vor efectua activități din programul de întreținere preventivă și corectivă care include verificarea echipamentelor și repararea celor identificate defecte în timpul funcționării, programul de inspecții obligatorii, programul de testare obligatorie, conform cerințelor CNCAN, care se poate efectua numai cu centrala oprită, pro-gramul de implementare a mo-dificărilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/compo-nente. Lucrările se vor efectua în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.3695 secunde