Mai multe ştiri online:

Ninsori abundente și viscol puternic, în următoarele ore, la Constanța. "Nu părăsiți localitățile!"

Ştire online publicată Miercuri, 28 Februarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
De astăzi de dimineață, de la ora 6, suntem sub cod portocaliu de ninsori viscolite. Ciclonul abătut asupra județului Constanța a adus cu el și fenomene rare, la primele ore ale dimineții semnalându-se tunete și fulgere. Iar orele următoare marchează apogeul furtunii de zăpadă.

„Astăzi, până în jurul orei 20, vremea se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și seara, iar temperaturile maxime se vor încadra între -10 și -4 grade. Cerul va fi noros și va ninge pe arii extinse, mai abundent în prima parte a zilei. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, dar neuniform, putând atinge, în general 10 - 20 de cm. Vântul va prezenta intensificări susținute, cu rafale în general de 55 - 65 de km pe oră, iar pe litoral, în jurul a 70 de km pe oră, viscolind puternic ninsoarea, troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri. Păstrăm recomandarea către populație de a limita pe cât posibil deplasările!”, precizează Marius Coțofan, directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea.

La noapte, ninsorile se mai opresc, dar vântul își va face în continuare de cap. Vremea va fi geroasă, temperaturile minime urmând a se încadra între -13 și -10 grade. Cerul va avea înnorări la începutul intervalului, când, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va prezenta intensificări susținute seara și în prima parte a nopții, cu viteze, la rafală de 55 – 65 de km pe oră, iar pe litoral, până la 70 – 75 de km pe oră, viscolind ninsoarea, spulberând puternic zăpada depusă anterior și determinând scăderea vizibilității.

Mâine, vremea se va ameliora ca aspect, dar se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața. Se vor înregistra temperaturi cu până la 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale și comparabile, astfel, cu recordurile înregistrate în această perioadă, atât zilnice, cât și lunare. Astfel, maximele se vor încadra între -9 și -5 grade, iar minimele între -16 și -9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 25 de km pe oră. Mai ales noaptea, izolat, va fi ceață asociată cu depunerile de chiciură.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7699 secunde