Niciun vaccin anti-COVID nu a fost aprobat a fi utilizat la copii. Cum vor merge aceștia în vacanțe cu părinții

366
Niciun vaccin anti-COVID nu a fost aprobat a fi utilizat la copii. Cum vor merge aceștia în vacanțe cu părinții - aeroportr1-1616266468.jpg

Articole recomandate

Pe măsură ce tot mai multe țări ridică restricțiile de călătorie pentru cei vaccinați, lumea se deschide iar călătoriilor. Marea întrebare care rămâne însă este cum vor putea merge în vacanțe familiile în care părinții vaccinați sunt însoțiți de copii, pentru aceștia din urmă neexistând încă un vaccin anti-COVID. Până în prezent, niciun vaccin anti-COVID nu a fost aprobat a fi utilizat la copii. Încă se fac studii clinice pentru a se stabili dozajul necesar și incidența cu programele de vaccinare din copilărie. Țări precum Estonia și Seychelles au deschis frontierele și au eliminat măsura de carantină pentru călătorii vaccinați. Grecia și Thailanda vor aplica măsuri similare. Alte țări acordă anumite reguli pentru primirea călătorilor vaccinați. Spre exemplu, Georgia îi acceptă doar pe cei veniți din anumite țări, cu avionul, în timp ce Slovenia doar pe cei care au fost imunizați cu ser fabricat în America și Europa.


De asemenea, Islanda îşi deschide graniţele pentru toţi vizitatorii care au fost vaccinaţi anti-COVID, fără testare obligatorie sau carantină. Vaccinurile anti-COVID produse de Moderna, Johnson&Johnson și Oxford-AstraZeneca sunt autorizate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Cei cu vârsta de 16 ani și peste se pot imuniza cu vaccinul Pfizer-BioNTech. Testele de vaccinare la copii au început, dar s-au îndreptat spre copiii mai mari sau spre adolescenți.


"Pfizer și Moderna își testează vaccinurile pe copii cu vârsta de 12 ani și peste și pot avea date până în vară. Johnson&Johnson, Novavax și AstraZeneca sunt mai în urmă, dar intenționează și ele să-și testeze vaccinurile la copii", a declarat Jeremy Levin, președintele Organizației de Inovare Biotehnologică, citat de CNBC.


Luna trecută, Universitatea din Oxford a anunțat că încep studiile AstraZeneca pentru copii cu vârsta de până la 6 ani. Johnson&Johnson lansează, de asemenea, mai întâi studii de vaccinare la copiii mai mari, iar apoi pentru nou-născuți și bebeluși.


"Este esențial să înțelegem că studiile la copii pot fi diferite. Aceste studii pot necesita mai mult timp pentru a ajunge la o concluzie, deoarece efectele adverse ale COVID-19 sunt mai rare la această categorie de vârstă", a spus Levin. 


Copiii infectați sunt adesea asimptomatici și nu tind să facă forme grave de Covid-19. De asemenea, decesele în rândul copiilor sunt rare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde