Neversea 2017 - povestea s-a încheiat. Peste 155.000 de oameni au petrecut pe plaja din Constanța

536
3

Articole de la același autor

Povestea s-a spus și s-a văzut, week-endul trecut, la Constanța. Luni dimineață, mult după răsăritul soarelui, a căzut cortina la Neversea, cel mai mare festival de la malul mării. 155.000 de oameni, constănțeni și turiști, au pășit, în cele trei zile de festival, pe tărâmul magic de la Neversea. 


A fost muzică pentru toate gusturile și pentru toate vârstele (cu toții am văzut fotografiile cu bunicuța în primul rând la concert). Și, pe lângă muzică, festivalierii au avut parte și de multă distracție. Artiști de renume au urcat pe rând pe cele șase scene și au făcut spectacol. 


În prima zi, organizatorii au numărat peste 47.000 de oameni. Mulți dintre ei au cântat în cor melodiile faimoasei Rita Ora, l-au aplaudat pe DJ-ul Sam Feldt și au admirat artificiile alături de Tiesto. În a doua zi, au fost și mai mulți festivalieri, 53.000, spun organizatorii. Cuprins de energia pozitivă și de explozia de fericire a zecilor de mii de fani, Afrojack, unul din cei mai buni DJ ai lumii, a coborât în mijlocul lor și și-a a prelungit show-ul cu o jumătate de oră. 


Cea de-a treia zi a festivalului i-a adus pe scenă pe doi dintre cei mai așteptați artiști din România: Dua Lipa și Jason Derulo. Benny Benassi, KSHMR și Nicky Romero i-au făcut pe cei peste 55.000 de fani să vibreze, iar focurile de artificii de la final i-au lăsat pe mulți din cei prezenți cu ochii în lacrimi de fericire. Impresionat de publicul de la Neversea, Fedde Le Grand a rămas pe scenă mai bine de două ore peste programul stabilit inițial, pentru a prinde alături de fani răsăritul la malul mării. 


Autobuze non-stop și restricții în Peninsulă, în week-end 


Dincolo de euforia festivalului, Constanța a făcut față cu brio numărului mare de turiști. Autobuzele au circulat non-stop și mulți constănțeni au preferat să circule astfel decât cu autoturismele personale sau cu taxiul. 


"Este o idee foarte bună ca, în week-end, pe timpul verii, să fie linii de noapte. Oamenii ies, se plimbă, se duc în Mamaia, în Peninsulă și dacă știu că au cu ce să se întoarcă acasă vin fără mașină și pleacă cu autobuzul", este de părere un constănțean. 
În mod surprinzător, în Centrul Vechi nu a mai fost haosul de week-endurile trecute, deși afluența de vizitatori a crescut considerabil, chiar dacă mulți au venit doar să vadă cum arată festivalul, dar nu au și intrat. "Poate această experiență le va arăta autorităților că nu este nicio problemă dacă introduce restricții de circulație în zona peninsulară în fiecare week-end sau chiar permanente. Oamenii au mers pe jos, străzile erau aerisite, fără mașini pe trotuare sau parcate una lângă alta. În sfârșit, puteai să admiri zona și să vezi toate detaliile, nu să te ferești de șoferii care veneau să parcheze chiar lângă terase, în piață", ne-a spus un localnic din Peninsulă.


Comentează știrea

Mitica
11 iulie 2017
Panem et Circenses

Mda, circ avem....

omul cu painea
11 iulie 2017
nici paine fara munca dar nici munca fara paine

Mitica ,pentru paine trebuie munca.Si-au cistigat-o organizatorii ,DJ-eii si cintaretii. Aia au muncit.Nu stiu cata paine vor manca spectatorii.Vorba ceea.,,vara dansam ,cantam,cununam dar la iarna ce mancam;;?In sezonul toamna-iarna iesim in strada si ,si sub umbrela #rezist,dam guvernul jos.

Mitica
12 iulie 2017
Loser ("looser") de Kustenge

Ei, nu era mai bine pe vremea sclavagiei si serbiei?... Atuncea gunoaiele astea erau fortate sa munceasca (la propriu, adica sa faca ceva util). Compara: Platon, Arhimede, Vivaldi, Bach, Beethoven, atunci, si Jason Depulo si Muia Pipa acum... Oh tempora, oh mores! Ca fagadai si mazarichi existau si atunci, slava domnului... Panem et circensem! Sau pe romaneste: "keep the losers happy"...

Răspuns la: nici paine fara munca dar nici munca fara paine
Adăugat de : omul cu painea, 11 iulie 2017
Mitica ,pentru paine trebuie munca.Si-au cistigat-o organizatorii ,DJ-eii si cintaretii. Aia au muncit.Nu stiu cata paine vor manca spectatorii.Vorba...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6447 secunde