Neversea 2017. Au "explodat" chiriile apartamentelor din Constanța

3150
Neversea 2017. Au

Articole de la același autor

Constanța găzduiește, peste numai câteva zile, un festival cum nu s-a mai văzut niciodată pe litoral - Neversea. Șase scene, zeci de artiști, milioane de wați vor fi, timp de trei zile, pe plaja dintre Modern și Trei papuci. Sunt așteptați, potrivit organizatorilor, 150.000 de festivalieri. 


Deși unii constănțeni sunt revoltați de deranjul pe care îl aduce în oraș un asemenea festival, sunt și mulți care s-au gândit că ar putea să profite de prezența atâtor turiști și să facă bani. Și-au scos la închiriat casele și apartamentele și cer pentru o noapte cât ar câștiga în mod normal într-o lună de zile. 


Piața chiriilor pentru Neversea a "explodat" pe internet și constănțenii nu lasă deloc la preț. Așa se face că pentru un apartament de două camere în zona Republica se cere, week-end-ul acesta, 600 lei pe noapte, iar apartamentele cu trei-patru camere se dau chiar și cu 1.000 lei pe noapte. 


Pe site-urile de anunțuri imobiliare, ofertele sunt din ce în ce mai puține și prețurile din ce în ce mai mari. O garsonieră cu două paturi, unde pot fi cazate patru, cinci persoane, se dă cu 76 euro. Un apartament cu trei camere, bucătărie și o baie, care poate găzdui șapte persoane, este scos la închiriat cu 545 euro, pentru trei nopți, de vineri până luni. Am găsit o ofertă cu un apartament chiar aproape de plaja Neversea, cu 120 euro pe noapte, însă nu pot fi cazate decât patru - cinci persoane. 


Există însă și proprietari care sunt mai stricți și nu primesc mai mult de trei persoane într-un apartament cu două camere, chiria fiind de 400 euro pe noapte. 


Prețuri de lux, pentru festivalierii străini 


"Oferim spre cazare un apartament lux, cu trei camere, situat în zona Faleză Nord, la doar trei minute de plajă. Este o locație de vis pentru cei ce iubesc marea, dar și pentru pasionații de distracție, fiind foarte aproape de locația evenimentului Neversea și stațiunea Mamaia. În perioada festivalului Neversea, prețul este de 150 euro pe noapte", precizează un proprietar pe unul din site-urile cu imobiliare. 


Și dacă prețurile acestea vi se par mari, pe site-urile internaționale, se găsesc "oferte" chiar și de 200 - 250 euro pe noapte, pentru un apartament. 


"Cineva trebuie să-i cazeze pe toți cei care vin la festival. Capacitatea hotelurilor din zonă este depășită, pentru că sunt și foarte mulți turiști în această perioadă. Iar tinerii preferă să se organizeze în găști și să închirieze un apartament. Oricum, nu au nevoie de foarte mult confort, pentru că nu au de gând să doarmă cine știe ce în cele trei nopți. Era firesc ca prețurile să crească pentru că nici oferta nu este foarte mare!", ne-a declarat Alexandru Ioan, agent imobiliar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5686 secunde