Netflix, acționată în judecată pentru serialul "Sacred Games"

130
Netflix, acționată în judecată pentru serialul

Articole recomandate

Serviciului online Netflix i-a fost cerut, într-o petiție depusă la Înalta Curte de Justiție din New Delhi, să șteargă anumite "scene jignitoare" și remarci făcute la adresa prim-ministrului Rajiv Gandhi în serialul "Sacred Games", producție originală a platformei, scrie News.ro.


În prezent, cererea depusă de Nikhil Bhalla împotriva Netflix este analizată. Bhalla este membru al partidului de opoziție Congress, pe care Gandhi l-a condus până în 1991, când a fost asasinat.


"Sacred Games" este primul serial original realizat în India de compania americană.

Acțiunea serialului este plasată în Mumbai și examinează scena politică și pe cea a lumii interlope din India. Producția a fost lansată luna aceasta și este bazată pe un roman scris de Vikram Chandra, apărut în 2006.

În serial, despre Gandhi - fiul Indirei Gandhi - se spune că este "fattu", cuvând care în limba hindusă înseamnă "laș".

"Serialul «Sacred Games» are dialoguri neadecvate, atacuri politice și chiar discursuri care aduc atingere reputației fostului prim-ministru Rajiv Gandhi", se arată în reclamația citată de Deadline.com.

Gandhi a devenit prim-ministru după ce mama lui a fost asasinată în 1984. Fiul lui, Rahul Gandhi, este acum președintele partidului.

În India, programele de televiziune și filmele sunt puternic cenzurate, însă nu și conținutul încărcat online. Netflix nu a comentat încă situația.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.725 secunde