Nemirschi le cere primăriilor să închidă gropile de gunoi, fără să spună și sursa de finanțare

648
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că din 2010 România va plăti amenzi de 200.000 de euro pe zi dacă gropile de gunoi neconforme nu vor fi închise.
"Trebuie să fim toți atenți și să apăsăm pe accelerație pentru a realiza gropi de gunoi la standarde europene. Dacă nu, în 2010 vom scoate din buzunar câte 200.000 de euro pe zi. Atât va trebui să plătim dacă nu rezolvăm această problemă", susține Nicolae Nemirschi.
Ministrul Mediului a mai spus că, în acest moment, 94 % din gropile de gunoi nu sunt realizate conform standardelor europene și că accesarea de fonduri nerambursabile este principala sursă de venit pentru rezolvarea problemelor. El a cerut autorităților locale de mediu să realizeze gropi ecologice, numai că nu văd de unde vor avea primarii din mediul rural bani să închidă gropile de gunoi.
În afară de locurile de depozitare a gunoaielor indicate de către primării, alte zeci de hectare de teren sunt ocupate de mizerie. Fie că este vorba de orașe sau de cele mai îndepărtate sătucuri ale județului Constanța, grămezi de gunoaie neorganizate, plasate în cele mai neinspirate locuri, fac dovada nivelului nostru de civilizație.
În județul Constanța se află doar trei depozite ecologice pentru deșeuri menajere și industriale: în zona industrială Ovidiu, la Albești - Mangalia și încă unul în Costinești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5972 secunde