Nelu Tătaru: Pe 9 septembrie avem achiziționarea vaccinurilor pentru gripă

271
Nelu Tătaru: Pe 9 septembrie avem achiziționarea vaccinurilor pentru gripă - 1-1598980932.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că achiziția dozelor de vaccin antigripal pentru acest an se va realiza pe 9 septembrie, urmând ca, după 15 septembrie sau 1 octombrie, să înceapă și campania de vaccinare propriu-zisă, conform Agerpres.


''Pe 9 septembrie noi avem achiziționarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 (septembrie - n.r.), hai să spunem 1 octombrie ar trebui să avem și începutul acestui, eu știu, sezon de vaccinare antigripală. Să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituții direct cu persoane, cum ar fi în învățământ, cum ar fi în spitale. Noi discutam foarte mult în această vară de prezența acestui vaccin și vaccinarea antigripală. (...) Avem în acest moment în intenție acest lucru, urmând ca din a doua jumătate a lunii septembrie, cel mai sigur începutul lui octombrie, să avem și aceste vaccinări", a spus Nelu Tătaru, marți, la Digi 24, întrebat cum vor gestiona autoritățile situația în școli, în special, în momentul în care se așteaptă odată cu venirea toamnei și apariția gripei sezoniere.


Despre legea vaccinării, ministrul a spus: "După cum ați putut vedea, sunt dezbateri destul de aprinse în Parlament și atunci nu ne rămâne decât să așteptăm ca această rezolvare să o vedem în Parlament".


''Din discuțiile mele cu Comisiile de sănătate din Cameră și Senat este o prioritate, dar acolo avem Birouri permanente ale Senatului și Camerei Deputaților care decid aprobarea ordinii de zi (a ședințelor de plen - n.r.)", a adăugat Tătaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.78 secunde