Nelu Tătaru: "Nu vreau ca situația de la Suceava să se repete și la Constanța"

388
Nelu Tătaru:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat, ieri după-amiază, în județul Constanța, pentru a verifica stadiul de pregătire al unităților sanitare de aici și pentru a vedea care este evoluția bolnavilor internați. Acesta și-a motivat vizita spunând că va face astfel de controale în toată țara, pentru ca situația de la Suceava să nu se mai repete și în alte zone ale țării.

"Suceava este un focar pierdut de sub control, așa că vom merge peste tot unde numărul de îmbolnăviri a trecut de 100, iar județul Constanța are deja 114 bolnavi și două decese", a declarat ministrul.



Precizăm că, în prezent, județul Constanța înregistrează două decese, iar trei medici au fost confirmați pozitiv cu Sars Cov-2, la fel ca și alte cinci cadre auxiliare. În plus, în prezent, avem peste 800 de carantinați. În ceea ce privește starea bolnavilor internați în spital, aceasta este relativ bună, ei având o simptomatologie medie și moderată. Un singur pacient - medic de familie la Băneasa - se află pe secția de Terapie Intensivă. Din declarațiile colegilor săi reiese că nu doar că se află în stare critică, la Terapie Intensivă, ci și că cei doi copii ai săi au fost confirmați pozitiv și sunt internați în spital. Deocamdată, soția acestuia a avut testul negativ, a precizat dr. Sandra Adalgiza Alexiu. Reprezentantul medicilor de familie spune că aceștia nu au primit echipamente de protecție, deși au făcut nenumărate apeluri către Ministerul Sănătății.


Nelu Tătaru a mai spus că se teme ca județul Constanța să nu se transforme într-un focar ca cel de la Suceava, unde situația pur și simplu a scăpat de sub control și unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de îmbolnăviri și decese din toată țara.
"La nivel de Constanța, avem un aflux mare de cetățeni veniți din exterior, aflux care, la un moment dat, ar putea să deraieze. Așadar, aici este un potențial focar, dacă nu ținem cont de măsurile de izolare, carantinare. Trebuie să avem foarte mare grijă la carantinare și la distanțarea socială și, mai ales, mare grijă cu personalul nostru medical. În acest moment, sunt 77 de cadre medicale izolate la nivelul județului Constanța", a adăugat Nelu Tătaru.



Întrebat despre situația de la Terapie Intensivă, acesta a precizat că, în orașul de la malul mării, avem 28 de paturi de ATI, cu ventilatoare, dar suficiente numai pentru momentul actual. În funcție de evoluția pandemiei și evoluția la nivel județean, se va vedea dacă este necesar ca numărul acestora să se suplimenteze sau nu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7406 secunde