Nelu Tătaru: Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun

278
Nelu Tătaru: Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun - 62117127-1604348039.jpg

Articole recomandate

Situația epidemiologică în care va fi România de sărbătorile de iarnă depinde de modul în care oamenii respectă regulile sanitae pe termen lung, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. El arată că este nevoie de 28 de zile pentru a se ajunge la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19 și de încă 28 de zile pentru o scădere a infectărilor, potrivit Digi24.


„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății  la B1 TV.


„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli... avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus el.


Tătaru a adăugat că multe țări europene au luat măsuri stricte de carantină.


„Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu, care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile - vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a adăugat Tătaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9649 secunde