Nelu Tătaru: Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus

141
Nelu Tătaru: Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus - nelu-1597824996.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în ultima perioadă se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus, precum și o creștere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.


"Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoașă a primului val pandemic. După cum ați putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ține doar de noi ca și sistem medical, iar această pandemie nu se tranșează în spital. Această pandemie se tranșează în prespital. (...) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate și la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem și o creștere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere", a spus Tătaru.


Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, asimptomatice sau cu simptome ușoare de coronavirus, pot răspândi coronavirusul fără să știe. 


"Acest lucru crește riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate și în cele rurale izolate", a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în cadrul unei conferințe de presă online. "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunitățile vulnerabile".


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3435 secunde