Necaz după necaz pentru medicii de familie. Din nou, riscă să fie sancționați

418
2
Necaz după necaz pentru medicii de familie.  Din nou, riscă să fie sancționați - medicidefamilie-1476199361.jpg

Articole de la același autor

Disperarea i-a cuprins pe medicii de familie, din cauză că sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează de luni dimineață. Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au anunțat că vinovate de această avarie a sistemului informatic sunt problemele tehnice. Reamintim că medicii de familie lucrează acum offline, iar dacă în decurs de 72 de ore lucrătoare nu reușesc să introducă rețetele online, aceștia ar putea fi sancționați. 


"Este foarte neplăcută situația. Deja este a treia zi. Dacă nici miercuri nu se remediază situația, va fi prea târziu pentru a urca infor-mațiile în sistem. Deocamdată, lucrăm offline. Foarte mulți colegi au sunat, pentru că nu știu ce să facă, însă nu putem lăsa nici pacienții de izbeliște. Problema este că, dacă rețetele nu sunt urcate în sistem, la un moment dat vor veni controle, nu vor găsi actele în regulă și tot cadrele medicale vor fi sancționate. Nici farmaciile nu mai eliberează rețete, le este teamă că vor pierde banii. Pe lângă această problemă, mai este și cea a cardurilor de sănătate. Sistemul merge foarte greu. Nu este normal să stăm câte jumătate de oră pentru fiecare pacient, pentru că dă sistemul erori. Jumătatea din timpul pacientului îl petrecem în fața calculatorului", a declarat dr. Laura Maria Condur, președintele Asociației Medicilor de Familie "Tomis". 


v v v


Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) au declarat că nici nu s-a pus problema să se renunțe la acest sistem informatic, chiar dacă le dă bătăi de cap cadrelor medicale. 


"Se lucrează la remedierea problemei, pentru ca medicii de familie să nu aibă de suferit. Au fost angajate firme specializate care să facă lucrări de mentenanță, pentru a exclude alte posibile probleme, însă sistemul informatic se va păstra", menționează purtătorul de cuvânt al CJAS, Aurelia Rădoi. 


Comentează știrea

Locuitor
11 octombrie 2016
Cardul de sanatate este o batjocura la adresa tuturor !

Eliminatzi porcaria asta,cu cardurile ! Isi bat joc de oameni si de totzi medicii! Cine are de castigat, ce are de castigat de pe urma batii de joc ?! Romanii sunt purtatzi pe drumuri de niste oameni, care nu iubesc pe numeni, se iubesc doar pe ei, insisi si castigurile lor, de pe urma noastra / tuturor !

Locuitor
11 octombrie 2016
Cardul de sanatate este o batjocura la adresa tuturor !

Eliminatzi porcaria asta,cu cardurile ! Isi bat joc de oameni si de totzi medicii! Cine are de castigat, ce are de castigat de pe urma batii de joc ?! Romanii sunt purtatzi pe drumuri de niste oameni, care nu iubesc pe nimeni, se iubesc doar pe ei, insisi si castigurile lor, de pe urma noastra / tuturor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3586 secunde