Ne vaccinăm sau nu copiii la şcoală? „Trebuie să ne mai gândim!”

2011

Articole de la același autor

Autorităţile au apăsat pedala de acceleraţie pentru vaccinarea populaţiei, iar serul este la liber, astfel încât oricine doreşte poate să se imunizeze fără să se mai programeze sau să aştepte un loc liber. În judeţul Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică pregăteşte o campanie de vaccinare în unităţile de învăţământ, pentru elevii cu vârste peste 16 ani, care vor putea fi vaccinaţi la şcoală, evident, după exprimarea acordului părinţilor.

Elevii din clasele terminale s-au întors luni, 10 mai, la şcoală şi, dacă totul merge bine şi incidenţa va scădea săptămâna aceasta şi se va menţine sub 1,00 cazuri la mia de locuitori, sunt şanse mari ca şi elevii din clasele gimnaziale şi cei din clasele liceale a IX, a X-a şi a XI-a din municipiul Constanţa să revină în bănci, de lunea viitoare, din 17 mai. O mare parte a cadrelor didactice sunt deja vaccinate împotriva COVID-19, însă autorităţile ar dori să-i imunizeze şi pe elevi, astfel încât riscul ca aceştia să transmită virusul de la şcoală acasă sau invers să fie cât mai mic.

„Am demarat campanii de promovare în rândul populaţiei, pentru a aduce informaţia necesităţii de vaccinare şi pentru a elimina teama de vaccinare. Deja observăm şi avem experienţa ţărilor care au reuşit să vaccineze mai mult de 50 - 60% şi ne uităm la ele şi vedem că deja au scăpat de mască şi pot să revină la viaţa normală. Asta ne dorim şi noi. Dorim să comunicăm populaţiei să-şi ia informaţia numai din locuri avizate. Anul trecut, pe vremea aceasta, ne gândeam şi ne doream să se descopere un vaccin, ca să putem să depăşim această pandemie. Iată că acum avem această armă, vaccinul, trebuie să ne folosim de ea”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, Cristina Schipor.

Va fi nevoie de acordul părinţilor!

Potrivit acesteia, o campanie de vaccinare va fi demarată şi în unităţile de învăţământ, în perioada următoare. „Am vorbit cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi vom organiza echipa mobilă pentru imunizarea elevilor chiar la şcoală. Este vorba despre copiii de 16, 17, 18 ani. După ce vor avea acordul părinţilor, şcoala ne va anunţa câţi elevi şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina şi va fi folosită o echipă mobilă”, a mai spus şeful DSP Constanţa.

Numeroşi părinţi sunt însă în continuare sceptici în ce priveşte siguranţa vaccinului la copii şi ezită să îşi dea acordul. „Am discutat cu prof. univ. dr. Sorin Rugină şi ne vom alătura Universităţii «Ovidius», ca reprezentanţi ai părinţilor, care vor informa cât mai bine tinerii pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză. Majoritatea părinţilor consideră că trebuie să se mai gândească şi aşteaptă informaţii mai clare: cu cât mai mici sunt copiii, cu atât mai îngrijorat este părintele”, a precizat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele Comitetului Judeţean al Părinţilor Constanţa, Dănuţ Cernat.

Potrivit acestuia, deja un procent important de elevi au optat pentru imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2. „Am înţeles că o medie de trei - patru elevi din fiecare clasă au fost vaccinaţi”, a mai spus reprezentantul părinţilor constănţeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5291 secunde