Ne pregătim de postul Adormirii Maicii Domnului

Luni, 29 Iulie 2019
162
Au mai rămas doar două zile până la postul Adormirii Maicii Domnului, considerat a fi unul dintre cele mai importante posturi pe care credincioșii trebuie să le țină într-un an. Ca durată, acesta începe la data de 1 august și ține două săptămâni (1-15 august). Lăsata secului are loc, însă, pe 31 iulie.


Tradițional, acest post mai poartă denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămăriei, fiind postul care-i pregătește pe ortodocși de cele două praznice extrem de importante care au loc în luna august: Schimbarea la Față, care are loc pe 6 august și Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare prăznuită de către Biserica Ortodoxă pe 15 august.


Preoții spun că postul Adormirii Maicii Domnului nu se rezumă doar la înfrânarea de la anumite alimente, ci, mai degrabă, de la toate lucrurile care ne despart de bunul Dumnezeu. Așadar, nu este suficientă abținerea de la anumite alimente, ci ar trebui, mai ales, să ne oprim din săvârșirea de păcate. De asemenea, în această perioadă, credincioșii nu ar trebui să fie mâhniți de faptul că nu vor consuma alimente de "dulce", deoarece prin refuzul consumării acestor alimente ne vom putea bucura de darurile pe care Dumnezeu ni le va oferi. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2633 secunde