€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Nava-școală "Mircea" pleacă într-un nou voiaj

Ştire online publicată Vineri, 17 August 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Nava-școală „Mircea“, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii, se pregătește pentru plecarea în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din anul 2018.

După participarea la exercițiul naval demonstrativ, dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române, velierul românesc va părăsi luni, 20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanța, și va lua cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămână de navigat pe apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale.

În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, nava-școală „Mircea” va mai face escale și în porturile Split, în Croația, și Souda, în Grecia. Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeți și 13 instructori germani, dar și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina.

Nava-școală „Mircea” se va întoarce acasă, în Portul Militar Constanța, joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români și străini.

v v v

Nava-școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață totală de 1.750 metri pătrați. Aceasta a fost construită în perioada 1938 - 1939 la Șantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Din seria sa mai fac parte navele „Eagle” - SUA, „Gorch Fock I” - Germania, „Gorch Fock II” - Germania și „Sagres” - Portugalia. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7847 secunde