€ 4.6975
£ 5.3305
$ 4.1192

Mai multe ştiri online:

Nava-școală "Mircea" pleacă într-un nou voiaj

Ştire online publicată Vineri, 17 August 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Nava-școală „Mircea“, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii, se pregătește pentru plecarea în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din anul 2018.

După participarea la exercițiul naval demonstrativ, dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române, velierul românesc va părăsi luni, 20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanța, și va lua cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămână de navigat pe apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale.

În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, nava-școală „Mircea” va mai face escale și în porturile Split, în Croația, și Souda, în Grecia. Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeți și 13 instructori germani, dar și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina.

Nava-școală „Mircea” se va întoarce acasă, în Portul Militar Constanța, joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români și străini.

v v v

Nava-școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață totală de 1.750 metri pătrați. Aceasta a fost construită în perioada 1938 - 1939 la Șantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Din seria sa mai fac parte navele „Eagle” - SUA, „Gorch Fock I” - Germania, „Gorch Fock II” - Germania și „Sagres” - Portugalia. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2129 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1593 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1225 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8558 secunde