Nămeți înghețați pe drumurile județene. Sute de gospodării izolate

317
Nămeți înghețați  pe drumurile județene. Sute de gospodării izolate - drumurijudetene3-1484235210.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă ninsorile s-au oprit, problemele pe drumurile județene au continuat și în cursul zilei de ieri. Din cauza viscolului de miercuri dimineață, numeroase drumuri au fost din nou acoperite de troiene de zăpadă, în unele zone chiar mai mari decât fuseseră în week-end. Pe naționale s-a circulat bine, însă numeroase sate au fost izolate aproape două zile. 


Utilajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri au lucrat la foc continuu și au fost suplimentate și cu freze de DRJP. Cu toate acestea, intervențiile au fost dificile, mai ales din cauza vântului puternic, dar și nămeților înghețați. Probleme deosebite au fost mai ales între Corbu și Vadu, localitate în care nu s-a putut intra timp de trei zile. 


"DC 83 Corbu - Vadu are o lungime de 10 km. Utilajele primăriei din localitate nu fac față. Zăpada este troienită până la doi metri. Ieri (n.r. - miercuri, 11 ianuarie), pe drumul până la cimitir, pe acest DC, s-au făcut cu freza rusească de la RAJDP maximum 500 de metri. Freza a continuat apoi pe DJ226 spre Mihai Viteazu, pentru a ține viabilă linia Năvodari - Mihai Viteazu", a declarat Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri. 


Acesta a explicat că se înaintează foarte greu, iar vântul puternic spulberă zăpada de pe câmp și o aduce înapoi pe drum. 
"Acum doar frezele pot să spargă nămeții formați. Din păcate, avem doar patru freze rusești și două unimoguri cu freze mici. Ne ajută și Direcția Regională de Drumuri și Poduri cu cinci freze", a adăugat Lucian Lungoci. 


Acesta a mai spus că, după deblocarea tuturor drumurilor județene, se vor ocupa de drumurile către mănăstiri. 


"Avem solicitări să deschidem și drumurile către mănăstiri. Toate sunt pe dealuri sau pe câmp, departe de orice drum circulabil. Impropriu spus să deschidem drumul, pentru că nu este drum. Oamenii sunt practic izolați", a încheiat Lucian Lungoci. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2602 secunde