Mulți constănțeni au sărbătorit Paștele afundați în băutură sau singurătate

1487
Mulți constănțeni au sărbătorit Paștele afundați în băutură sau singurătate - a4fa24893b5824cd37e9a62d934c7d35.jpg
Sărbătorile pascale ar trebui să fie prilej de a fi alături de familie și prieteni, pentru a celebra, împreună, învierea lui Hristos. În aceste zile sfinte, mai mult ca în alte ocazii, fiecare ar trebui să se arate mai bun, să-și prețuiască semenii și să mediteze asupra slăbiciunilor și viciilor, dacă nu chiar să se lepede de ele. Pentru mulți, însă, acestea au fost doar vorbe goale, iar aglomerația din ultimele zile de la Urgența Spitalului Județean Constanța o dovedește cu prisosință.
Cadrele medicale de pe salvări și cele de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța sunt obișnuite ca, în perioada sărbătorilor, oamenii să facă excese. Motiv pentru care, și de acest Paște, au fost în alertă. În 2009, medicii au fost uimiți de cumpătarea demonstrată de constănțeni - puțin peste 100 au ajuns la UPU, solicitând asistență medicală). În acest an, însă, medicii care au fost de gardă în prima și a doua zi de Paște au rămas cu un gust amar: numeroși pacienți au fost victimele alcoolului. Fie și-au înecat sărbătorile în licoarea lui Bachus, fie au fost bătuți de alții care degustaseră din plin din vinul sfințit.

33 de pacienți - bătuți bine de Paște
În total, începând din noaptea de Înviere, în Urgență au ajuns 380 de persoane, dintre care 120 la cabinetul de traumatologie. Dintre aceștia, 33 au fost victime ale agresiunilor, șapte au fost răniți în accidente rutiere, iar restul s-au prezentat cu entorse, fracturi și luxații, invocând diverse motive pentru rănire. Medicii spun însă că numeroși pacienți dintre cei cu traumatisme consumaseră băuturi alcoolice în prealabil.
Alți 260 de pacienți au fost consultați în cabinetele de urgență medicală, fiind necesară internarea pentru 44 dintre ei. Dintre aceștia, după cum ne-a spus dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al spitalului, au fost internați 14 bolnavi pe secția de Cardiologie, 11 la Neurologie, 4 la Diabet și 10 la Medicală etc. "Din restul de 216 pacienți, 10 aveau etilism acut, 5 consumaseră substanțe halucinogene, iar 40 prezentau dureri abdominale după excesul alimentar", a arătat medicul.

Speriați de singurătate, consolați de medici
De asemenea, după cum s-au obișnuit deja medicii, o parte dintre cei care au ajuns la Urgență ar fi putut fi consultați de medicii de familie sau în centrele de permanență, dacă ar fi existat și în municipiul nostru.
Un aspect i-a întristat însă pe medici: au fost constănțeni care au ajuns la spital după ce au suferit atacuri de panică pentru că au conștientizat că nu au pe nimeni în jurul lor de sărbători. În astfel de situații, rolul medicilor a fost, mai mult decât a le da o pastilă pentru scăderea tensiunii, să le spună o vorbă bună.
Ca o concluzie a sărbătorilor, văzute prin prisma unui medic, dr. Florian Stoian ne-a declarat: "Multe bătăi, mulți oameni care au înțeles că sărbătoarea învierii lui Hristos trebuie înecată în alcool și mulți oameni rămași singuri acasă, de Paște".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Social : Înghesuială mare la miei
Pagina a fost generata in 0.3615 secunde