Moment istoric la Constanţa. „Vaccinul este singura armă împotriva virusului!”

691

Articole de la același autor

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a debutat, duminică dimineaţă, la Constanţa, la Spitalul de Boli Infecţioase. Primii imunizaţi sunt angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase, cei aflaţi în linia întâi în lupta cu virusul nemilos. Urmează şi ceilalţi medici din judeţ, după care vârstnicii şi lucrătorii din domeniile esenţiale.

Cu multă speranţă în suflet, cu inima deschisă şi cu zâmbetul pe buze, medicul Sorin Rugină a fost primul constănţean vaccinat împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Serul a ajuns la Constanţa duminică, la primele ore ale dimineţii. La ora 10 fix, acesta era deja injectat primilor medici de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.



„A fost un moment obişnuit pentru noi, dar încărcat de emoţia acestei conotaţii europene şi mondiale. Am avut şansa ca în anul 2 de facultate să mă vaccinez împotriva variolei. Iată că după aproape 50 de ani, vine iarăşi un moment istoric. Medicina a evoluat, între timp, foarte mult. Toate vaccinurile sunt garantate. Iată că astăzi (n.r. - duminică, 27 decembrie), în pofida faptului că este un produs nou, ne-am vaccinat, nu am avut nicio reacţie şi urmează revaccinarea. Aceasta se va face după 21 de zile”, a declarat dr. Sorin Rugină, la scurt timp după injecţia de imunizare.


Acesta a dorit să transmită un mesaj tuturor constănţenilor, încurajându-i să creadă în vaccin şi să se vaccineze. „Una este să fii împotriva vaccinării în general şi alta este să ai dovada palpabilă că virusul poate fi controlat altfel. Colegii noştri sunt la faţa locului şi percep mult mai bine care este realitatea. Deci avem dovada certă că nu avem altă armă decât vaccinarea şi atunci sper să ne îndeplinim cu brio misiunea. Oamenii trebuie să aibă încredere, pentru că nu facem decât o promovare profesională. Aş fi foarte încântat ca foştii noştri pacienţi care poartă recunoştinţă deosebită medicilor care i-au tratat, să continue să promoveze mesajul lor, mesajul meu, ca decan de vârstă, către ceilalţi. Ei au trecut şi prin spital, o parte dintre ei au imunitate şi acest vaccin nu face decât să le crească gradul de imunitate şi probabil că, din această perspectivă, vom reuşi să încolţim virusul”, a mai spus medicul.


Alte doze noi vin săptămâna aceasta



În total, pe parcursul a trei zile, peste 150 de cadre medicale vor fi imunizate. Ulterior, campania se va muta în celelalte spitale din judeţ, atât cele care tratează pacienţi cu COVID-19, cât şi în restul unităţilor de stat şi private. „Săptămâna viitoare, vaccinul va ajunge la Spitalul Judeţean Constanţa, la spitalele municipale din Mangalia şi Medgidia şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa. Va urma, apoi, faza de vaccinare pentru persoanele cu risc, peste 65 de ani”, a explicat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor.


De altfel, potrivit prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa, săptămâna aceasta, sunt aşteptate la Constanţa şi alte doze de vaccin. „Depozitul va fi la Spitalul Militar Constanţa, unde există condiţiile necesare asigurării depozitării, transportului şi redistribuirii vaccinului”, a precizat prefectul Silviu Coşa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6103 secunde