MODERNIZARE. Cum se schimbă la față PROMENADA DIN MAMAIA! Galerie Foto

Miercuri, 29 Mai 2013
3831
Bătrâna Mamaie întinerește în fiecare an. Stațiunea de suflet a românilor își schimbă fața și devine din ce în ce mai modernă. În perioada următoare, vor fi demarate multe lucrări care vor aduce un suflu nou și vor schimba fața Mamaiei. Vor fi refăcute accesul pietonal dinspre Satul de Vacanță, vor fi construite patru pasarele pietonale și vor fi reamenajate promenada și piațetele de la Perla și de la Cazino.


Reconstrucția Promenadei din Mamaia se constituie într-un proiect separat, de amploare foarte mare. Lucrările vor începe chiar de la accesul dinspre Satul de Vacanță, unde toate spațiile verzi actuale, destructurate și neîntreținute, vor fi desființate, lăsându-se astfel locul unei piețe deschise. De asemenea, vor fi tăiați plopii bătrâni de peste 35 - 40 de ani și vor fi plantați 45 de arbori noi. Ca și mobilier urban, se vor folosi bănci, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat. 


În continuare, Piațeta Perla va deveni primul spațiu urban amplu din cadrul Promenadei Mamaia. Va fi realizată o scenă simplă, în aer liber, amplasată pe latura nord-est și vor fi amplasate spații cu pietriș, bazine cu apă, pavaje pietonale noi, dar și o pistă pentru bicicliști. Actualul bazin cu apă, supradimensionat și cu probleme structurale, va fi demolat, în locul său realizându-se fântâni arteziene la nivelul pavimentului. În dreptul scenei, se va amenaja un spațiu cu aglomerare de băncuțe. 


Circulație pe un singur sens și parcare în spic


Ulterior, mergând spre centrul stațiunii, secțiunea promenadei va acomoda, pe o lungime de aproape un kilometru, o zonă de circulație rutieră, cu parcarea aferentă. Se va circula tot pe un singur sens, ca și în prezent, iar parcările vor fi resistematizate, pe partea către plajă se va parca în spic, iar pe partea cu hotelurile se va parca în lung. Astfel, se obțin 402 locuri de parcare. Apoi, în zona Flora - Ovidiu se va ieși într-o parcare amenajată. De asemenea, în dreptul complexului hotelier Doina, pe locul actualului bazin de apă, se propunea a se realiza o parcare cu un număr total de 128 de locuri. Pe tot acest traseu, va fi făcută și o pistă pentru bicicliști și rolleri, cu dublu sens, vor fi plantați 150 de arbori și vor fi amplasate băncuțe pentru relaxare. 


Amfiteatru în Piațeta de la Cazinou 


Mai departe, în zona spațiilor comerciale, vor fi montate dale de granit fiamat, de culoarea nisipului. Ajungând la Piațeta Cazino, considerată emblematică pentru Promenada Mamaia, se va păstra importanța istorică și economică a zonei. Se va schimba tot pavimentul, cu unul de o calitate superioară și model geometric simplu, vor fi amplasate băncuțe și se va realiza o scenă acoperită, în formă de amfiteatru. 


De la punctul de sosire al telegondolei, spre Hotelul Iaki, se va păstra tronsonul rutier, tot pe sens unic, cu parcări în spic pe dreapta și pe stânga, cu un total de 433 de locuri de parcare. Actualele spații verzi, total neîngrijite și fără niciun sens urbanistic, vor fi înlocuite cu 70 de arbori. 


Fântâni arteziene și mulți copaci 


Spre Hotelul Rex se va interveni numai la nivelul pavimentului, va fi montat mobilier urban și vor fi plantați copaci. De asemenea, vor fi amenajate trei fântâni arteziene la nivelul pavimentului. Dincolo de Hotelul Rex, în fața căruia se va amenaja încă o piațetă, se va înlătura complet accesul auto și vor fi puse băncuțe de relaxare. Lucrările vor începe după încheierea sezonului estival, în luna septembrie 2013 și se vor încheia la finele anului 2014.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2962 secunde