€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Mizerie și lipsă de educație! Constanța, plajele, parcurile - pline de rahați de câine

Ştire online publicată Vineri, 31 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Deși sunt conștienți că deținerea unui câine presupune și anumite obligații, cum ar fi curățarea rahaților, mulți constănțeni fac pe proștii. Teoretic, animalele de companie nu au voie pe spațiile verzi din parcuri și nici în locurile de joacă pentru copii. Practic, fiecare face ce vrea, iar ceilalți, care nu dețin un animal de companie, sunt nevoiți să accepte toate mizeriile,

să se așeze pe bănci pe care câinii au urinat, totul sub privirile blânde ale autorităților.

Din nefericire, această situație este valabilă în toate zonele orașului. Pe unde treci, poți risca să calci în rahații unui câine. Dacă, în cazul maidanezilor, situația este mai greu de gestionat, în schimb, proprietarii caninilor cu acte în regulă și înregistrați ar trebui să aibă asupra, pe tot timpul plimbării, o punguță în vederea colectării dejecțiilor. După colectare, punga ar trebui să fie închisă etanș și dusă la un coș de gunoi.

Cum spuneam, toate acestea ar trebui să se întâmple într-un oraș civilizat, dar cine a spus că suntem educați? Se pare că sunt mulți constănțeni care fie nu cunosc legea, fie nu dau doi bani pe ea, pentru că nu le pasă nici de sănătatea proprie și nici de sănătatea celor din jur, toate aceste fecale putându-ne afecta mult.

„Este adevărat că există mulți iubitori de animale și în special de patrupede, dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să ne placă nimic și aici mă refer la flori, curățenie, liniște. Cred că unii au impresia că rahatul câinelui este la fel de inofensiv ca o floare și că, odată abandonat în spațiul verde, nu deranjează pe nimeni. Ia să calce și ei într-un rahat, așa cum fac copiii noștri când se joacă și să vedem dacă îi place”, ne-a declarat Aurora Stamate, mama unui copil de 7 ani.

„Oare aceste patrupede au mai multe drepturi decât oamenii? Interdicția de a nu rupe florile și de a nu le distruge se adresează oamenilor, dar câinii nu au nicio interdicție? Ei de ce pot distruge orice și nimeni nu zice nimic?”, a spus și Cristian Popa, un pensionar.

„Ajutați-ne să ieșim din mizeria din parcul din Tomis II. Toate băncile miros a urină. Oamenii nu strâng mizeria, iar dacă le atragi atenția, spun că ei dorm cu animalul în pat și că sunt curați”, ne-a declarat Matei S., un bătrânel în vârstă de 86 de ani.

v v v

Între timp, nu ne rămâne decât să călcăm, în continuare, pe excrementele potăilor și să ne privim neputincioși copiii cum calcă peste rahați. Ce ar trebui să facem pentru ca cineva să reacționeze, pentru ca în acest oraș de la malul mării să avem curățenie și nu mizerie la tot pasul?

Pe de altă parte, dacă vrem să facem plajă, în Mamaia sau oriunde în altă parte, ne confruntăm și aici cu problema rahaților de câine. Lipsa unei plaje speciale pentru câini i-a determinat pe turiștii sosiți pe litoral, dar și localnici să-și ducă patrupedele în locuri nepermise și aglomerate.

Îi întâlnim peste tot! Deși riscă amenzi usturătoare, turiștii și-au luat cu ei pe plajă animalele de companie.

„Nu-l pot lăsa pe Puffy în camera de hotel. L-am adus în fiecare an la mare“, a declarat Maria Stoica, o turistă din Craiova. Femeia spune că micuțul necuvântător, un pekinez în vârstă de doi ani, este foarte sociabil și nu a mușcat niciodată pe nimeni. „Stă cuminte pe cearceaf și nu-i deranjează pe cei din jur“, a completat turista.

Și Georgeta Sava, din București, și-a adus la mare câinele. Știe că animalelor de companie nu le este permis accesul pe plajă sau în apă, dar tot l-a luat cu ea.

„Autoritățile ar trebui să facă o plajă specială pentru câini, dacă vor să nu-i aducem cu noi pe nisip în Mamaia sau în alte stațiuni de pe litoralul românesc“, este de părere femeia.

v v v

Că avem plajă sau nu pentru aceste patrupede, aceasta este o cu totul altă chestiune, dar ce ne facem cu mizeria lăsată în urmă de către aceștia? Cine o curăță? O ascundem în nisip și ne facem că nu s-a întâmplat nimic? 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.736 secunde